Gündem Okulların açılmasıyla birlikte devamsızlık bilgileri E-okul sistemine işlenmeye başlandı!

Okulların açılmasıyla birlikte devamsızlık bilgileri E-okul sistemine işlenmeye başlandı!

19.09.2016 - 09:12 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi ile öğrenci bilgileri yine internetten takip edilebilecek. Bugün itibariyle başlayan 2016-2017 eğitim yılında öğrencilerin okul durumu her yıl olduğu gibi e-Okul VBS portalından takip edilebilecek. Veliler öğrenci kimlik numarası ve okul numarası ile MEB e-Okul VBS portalını kullanabilecek.

Okulların açılmasıyla birlikte devamsızlık bilgileri E-okul sistemine işlenmeye başlandı

21.yüzyılda gelişmiş ve çağdaş ülkelerde eğitim alanında gelişen teknoloji ve beraberinde yaygınlaşan internet altyapısı oldukça etkin bir şekilde kullanılıyor. Özellikle internet altyapısının etkin biçimde kullanılmakta olduğu gelişmiş ülkelerde sunulan eğitim kalitesinin çok ileri seviyelere ulaşıyor olması nedeni ile Türkiye’de internet kullanımının yaygınlaşmaya başladığı 2000’li yılların ortalarından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk eğitim sisteminde de internet altyapısı etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak internet ortamında hizmet veren e-Okul sistemi gibi doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde resmi olarak hizmet vermekte olan çok sayıda dijital eğitim uygulaması Türk eğitim sisteminin modernizasyonunu sağlıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de mobil akıllı cihazların ve bilgisayarların günlük yaşamın her alanında etkin şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi gibi dijital eğitim hizmetleri hem öğrenciler hem de veliler tarafından etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüzde artık hem öğrencilerin çok erken yaşlardan itibaren internet dünyası ile tanışması hem de velilerin nerede olursa olsun internet ortaına erişim sağlayabilecek bir teknolojik imkana sahip olabilmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi isimli bilgilendirme portalının her eğitim yılı içerisinde öğrenciler ve veliler tarafından yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi 2 aşamalı olarak faaliyet gösteren sanal bir öğrenci bilgi portalıdır. Her bir öğrencinin kendisine özel öğrencilik sayfasının bulunduğu e-Okul sistemi içerisinde öğrencilerin öğrencilik fotoğrafları, okul bilgileri gibi genel eğitim bilgilerinin yanı sıra en güncel okul durum ve başarısını gösteren eğitim bilgilerine de yer veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 aşamalı olan bu sanal eğitim sisteminin ilk aşamasını yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. Yönetim bilgi sistemi isimli sistem adından da anlaşılacağı üzere sistemin yönetim aşamasını oluşturuyor sadece öğretmenler ve okul idarecileri tarafından kullanılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin görev süreleri başlangıcında kendilerine özel olarak vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile kullanılabilen yönetim bilgi sistemi üzerinde öğrencilerin genel okul bilgileri ve güncel eğitim bilgilerinin girişi her eğitim günü sonunda güncel olarak gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sisteminin velilere ve öğrencilere yönelik olarak hizmet veren 2.aşaması ise veli bilgilendirme sistemidir. Velilerin, Türk eğitim sistemi içerisinde daha aktif bir şekilde yer alarak, öğrencilerin ihtiyaç duydukları veli desteğini etkin bir şekilde alabilmelerini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem öğrenciler hem de veliler tarafından öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler, öğrencilerin okul durumuna ilişkin olarak; not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, şube ortalaması ve aldığı dersler gibi eğitim bilgilerinin en güncel dökümlerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.