Gündem Okuyan’a karaciğer nakli yapıldı

Okuyan’a karaciğer nakli yapıldı

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski bakanlardan Okuyan hastanede acil karaciğer nakli bekliyordu. Okuyan’a Ulusal Kanal gönüllüsünün karaciğerinden bir parça nakledildi

Okuyan’a karaciğer nakli yapıldı

ANAP döneminde 1999-2002 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Yaşar Okuyan’a, mücadele ettiği karaciğer rahatsızlığı sonrası önceki gün karaciğer nakli yapıldı. Genel Başkan Yardımcılığı’nı yaptığı Vatan Partisi’nin aylar öncesinden yaptığı çağrılar sonrası Okuyan’a, bir Ulusal Kanal gönüllüsünün karaciğerinin uygun olduğu tespit edildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen donörün bağışıyla organ nakli gerçekleştirilen Okuyan’ın birkaç gün yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.
1700 kişi başvurdu
Okuyan’ın sağlığına kavuşabilmesi için hastalığı döneminde büyük çoğunluğu Vatan Partili bin 700’e yakın kişi organ bağışı konusunda gönüllü olmuştu. Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Türkiye’de canlıdan nakil yapmanın kurallarının belli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Canlıdan bir organ nakli için 4’üncü dereceye kadar kan bağı gerekiyor. Bu durumda özel izne tabi olmaksızın müracaat etttiğiniz organ nakli merkezinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun dışında 4’ten daha uzak ya da hiç akrabalık bağı yoksa, burada etik komisyon prosedürlerine tabi olarak bağış gerçekleşir. Etik komisyon buna uygunluk kararı verirse o zaman organ nakli merkezi nakil işlemlerini gerçekleştirir. Komisyon burada alıcı-verici arasında bir ticari ilişki olup olmadığına bakar.”

Geçen aralık ayında arkadaşımz Arif Balkan’la hastanede görüşen Yaşar Okuyan, hastalık sürecinde her kesimden yoğun destek gördüğünü, gençlerin ilgisinin kendisini çok duygulandırdığını söylemişti.