Gündem Türkiye avukat Dilara Yıldız'ın ölümünü konuşuyor! Katilin ilk ifadesi ortaya çıktı

Türkiye avukat Dilara Yıldız'ın ölümünü konuşuyor! Katilin ilk ifadesi ortaya çıktı

11.01.2022 - 17:02 | Son Güncellenme:

Tuzla'da eski nişanlısı avukat Dilara Yıldız’ı öldüren eski uzman çavuş Oktay Dönmez (29) Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Oktay Dönmez'in ilk ifadesi ortaya çıkarken, Dilara Yıldız’ın cinayetten dakikalar önce attığı mesaj da paylaşıldı.

Türkiye avukat Dilara Yıldızın ölümünü konuşuyor Katilin ilk ifadesi ortaya çıktı

Tuzla'da avukat Dilara Yıldız'ı tabancayla vurarak öldürdükten sonra yakalanan şüpheli Oktay Dönmez (29) adliyeye sevk edildi. Dilara Yıldız'ın Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ESKİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

Tuzla Cami Mahallesi'nde meydana gelen olayda Avukat Dilara Yıldız (29), Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürüldü.
Gözaltına alınan Dönmez, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Oktay Dönmez'in 2017 yılında 'Uzman Çavuş' olarak göreve başladığı 2021 yılında ise sözleşme yenilemeyerek görevinden ayrıldığı öğrenildi.

CİNAYETLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cinayetin üzerindeki sır perdesi kalkarken yeni detaylarda ortaya çıktı. Polisin çalışması sonucu ikilinin Oktay Dönmez'in bir davasına bakacak avukat aradığı sırada Dilara Yıldız'la tanıştığı tespit edildi. İkili arasında kısa sürede duygusal yakınlaşma yaşanırken kısa süre sonra aile arasında nişanlandıkları tespit edildi. Ancak daha sonra Dilara Yıldız ile Oktay Dönmez'in aralanın bozulduğu ve ayrılık kararı aldığı ortaya çıktı. Dilara Yıldız'ın Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

150 BİN LİRALIK NİŞAN PARASI İÇİN TARTIŞIYORLARMIŞ

Soruşturma kapsamında nişanın atılmasının hemen ardından Oktay Dönmez'in harcadığı 150 bin lirayı Dilara Yıldız'dan istemeye başladığı ve bu konuda baskı yapmayı sürdürdüğü belirtildi.

ÇILİNGİRLE GENÇ KADININ EVİNE GİRMİŞ

Avukat Dilara Yıldız'ın yılbaşı tatili için memleketi olan Samsun'a gittiği bu sırada Oktay Dönmez'in bir çilingirle genç kadının evinin kapısına açtırarak içeri girip evde yaşamaya başladığı tespit edildi. 10 gün boyunca evde kalan saldırganın genç kadının eve gelmesi üzerine onu evde tehdit etmeye başladığı belirlendi.

ARKADAŞINA MESAJ ATIP YARDIM İSTEMİŞ

Soruşturma kapsamında Oktay Dönmez'in kendisine zarar vereceğini düşünen Dilara Yıldız'ın kız arkadaşı E.K.'ya mesaj atarak "Bana zarar verecek. Silahı var. Biz ciğerciye gidiyoruz. Yardım edin" dediği tespit edildi. Ardından kendimi iyi hissetmiyorum diyerek Oktay Dönmez'i dışarı çıkmaya ikna eden Dilara Yıldız'ın yolda karnının acıktığı söyleyerek her zaman gittikleri ciğerciye gitmelerini sağladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye avukat Dilara Yıldızın ölümünü konuşuyor Katilin ilk ifadesi ortaya çıktı

MASADA 4 KİŞİ OTURUYORLARMIŞ

Burada bir süre oturan ikilinin yanına bir süre sonra mesaj attığı kız arkadaşının eşi Ş.K. ile onun arkadaşları A.G. ve S.G. geldi. Ş.K. yan masada otururken A.G. ve S.G. ikilinin oturduğu masaya oturdu. Gelen kişilerin Oktay Dönmez'i bir zarar vermemesi için ikna etmeye çalıştıkları sırada kapıda genç kadını arayan polis ekibini gören Oktay Dönmez'in "Bana kumpas mı kurdunuz" diye bağırarak silahını çıkardığı ve Yıldız'ın başına bir el göğsüne 2 el olmak üzere 3 el ateş ettiği tespit edildi.

DİĞERLERİNE SİLAH DOĞRULTMUŞ AMA ATEŞ ETMEMİŞ

Şüphelinin daha sonradan silahını masada bulunan diğer kişilere doğrulttuğu ancak polis ekiplerinin "Dur teslim ol" çağrısı üzerine ateş etmediği öğrenildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Milliyet'ten Ferit Zengin ve Çiğdem Yılmaz'ın aktardığına göre, Cinayet Büro Amirliğince ifadesi alınan şüpheli Oktay Dönmez, “Avukat ararken bir yıl önce tanıştık. Sık sık görüşünce aramızda gönül ilişkisi oldu. Nişanlandık. 150 bin lira masraf ettim. Beni evine çağırdı gittim. Şehir dışındayım geleceğim sen eve geç dedi. Gelince borcumu istedim, tartıştık. Hastayım dedi dışarı çıktık. Restorana gittik. Kumpas kurulduğunu fark edinceye vurdum “ dedi.

Haberin Devamı

Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı sevk sırasında Adliyeye gazetecilerin neden yaptın sorusu üzerine; “Nişanlıyken aldatmış, ihanet etmiş, Askerliğime laf etti” dedi.

DAYIYA SON MESAJ

İstanbul Tuzla'da eski nişanlısı Oktay Dönmez'in öldürdüğü avukat Dilara Yıldız'ın dayısı Mahmut Akyel, "'Dayı beni kurtar' diye mesaj attı ama ben yetişemedim. Yargılanmasını istiyoruz. Böylelerinin asılması lazım" dedi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi'nde bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, Oktay Dönmez (29) annesini görmek için memleketi Samsun'a giden ve bir süredir şehir dışında olan Avukat Dilara Yıldız'ın Tuzla'daki evinin anahtarını değiştirdi. 10 gün boyunca Yıldız'ın evinde kalan Dönmez, eve geldiğinde silah zoruyla Avukat Dilara Yıldız'ı alıkoyarak darbetti. İddiaya göre Dönmez, Yıldız'a önceden hazırladığı senetleri imzalaması ve otomobili kendi üzerine geçirmesi için baskı yaptı. 29 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız, kendisini ölümle tehdit eden eski uzman çavuş olan ayrıldığı nişanlısı Oktay Dönmez ile restorana gitmek için dışarı çıktı. Bir süre sonra masaya gelen siparişlerin yenmesinin ardından Dilara Yıldız'ın 3 arkadaşı daha restorana girdi. Durumdan şüphelenen arkadaşları polise ihbarda bulundu. Daha sonra bir polis memurunun içeri girdiğini gören Dilara Yıldız ayağa kalktı. Bunun üzerine Oktay Dönmez de ayağa kalkarak, Yıldız'ın başına 2 el ateş etti. Yıldız yere düştükten sonra ise ateş etmeye devam etti. Daha sonra Yıldız'ın yanında bulunan arkadaşlarına da silah doğrulttu. Ateş etmek istediyse de silah ateş almadı. Bunun üzerine polis ekipleri şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olay yerinde hayatını kaybeden Dilara Yıldız'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Haberin Devamı

Türkiye avukat Dilara Yıldızın ölümünü konuşuyor Katilin ilk ifadesi ortaya çıktı

"'DAYI BENİ KURTAR' DİYE MESAJ ATTI BEN YETİŞEMEDİM"

Dilara Yıldız'ın dayısı Mahmut Akyel, "Dilara daha önce nişanlandı, ayrıldı. Adam takıntılıydı, sürekli tehdit mesajları attığını söylüyordu. Tam bilgi vermiyordu. Adam 10 gündür evinde kalıyormuş. Evinde darbederek silah zoruyla o restorana getirmiş. Sonra ablam aradı beni, 'kurtar' diye. Ben Kadıköy'den Tuzla'ya gidene kadar cinayet işlenmiş, yetişemedik. Annesini aramış herhalde, tam net konuşamadık. Gittiğimde vefat etmişti. 'Dayı beni kurtar' diye mesaj attı ama ben yetişemedim. Yargılanmasını istiyoruz. Böylelerinin asılması lazım. Kadına herkesin gücü yeter. Onun ona gücünün yeteceğini bildiği için böyle bir şey yaptı. Biz yetişemedik 5 dakikam daha olsaydı bunu yapmasına izin vermezdim. Daha 28 yaşındaydı pırlanta gibiydi, çok beklentisi yoktu hayattan, 'çocuğum olsun evleneyim mutlu olayım' diyordu" dedi.

Öte yandan Avukat Dilara Yıldız'ın arkadaşlarıyla birlikte hayvan beslemeye çıktığı, kedi beslediği cep telefonu kamerasına yansıdı. Yıldız'ın daha önceden katıldığı davetten özel bir televizyon kanalına röportaj verdiği anlara ait görüntülerdeki neşeli halleri dikkat çekti. Rojda ALTINTAŞ - Derya EVREN - Osman BAKIR - Hüseyin ÇAKMAK - Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)