Gündem Olimpiyat Oyunları Pekin 2022 doodle oldu! (Winter Games 2022) Kış Olimpiyat Oyunları branşları neler, hangi kanalda?

Olimpiyat Oyunları Pekin 2022 doodle oldu! (Winter Games 2022) Kış Olimpiyat Oyunları branşları neler, hangi kanalda?

04.02.2022 - 07:11 | Son Güncellenme:

2022 Kış Olimpiyat Oyunları başladı! Google, uzun süredir beklenen oyunların açılışını eğlenceli bir doodle ile kutladı. Peki 2022 Kış Olimpiyat Oyunları branşları neler, Türkiye'den hangi sporcular var?

Olimpiyat Oyunları Pekin 2022 doodle oldu (Winter Games 2022) Kış Olimpiyat Oyunları branşları neler, hangi kanalda

Google, dünyanın heyecanla beklediği Olimpiyat Oyunlarının başladığını duyurdu. 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunlarının açılışını doodle ile kutladı. İşte, Kış Olimpiyatı Oyunları...

Haberin Devamı

Ev sahipliğini Çin'in yaptığı 2022 Kış Olimpiyat Oyunları, 20 Şubat'a kadar devam edecek. Kış Olimpiyatları'nda 91 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu mücadele edecek.

KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARI BRAŞLARI

Olimpiyatlarda Buz hokeyi, curling, artistik buz pateni, sürat buz pateni, kısa kulvar sürat buz pateni, alp disiplini kayak, serbest stil kayak, kayaklı koşu, kayakla atlama, biatlon, kuzey kombine, snowboard, kar kızağı, iskelet kızağı ve tek kişilik kızak dallarında müsabakalar yapılacak.

2022 KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARINDA TÜRKİYE

Bu sene Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 7 sporcu temsil edecek. Kayakta 6, buz pateninde ise 1 Türk sporcu Çin'de mücadele edecek.

Kayakta alp disiplininde Özlem Çakıroğlu ve Berkin Usta, kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu, kayaklı koşuda Özlem Ceren Dursun, Ayşenur Duman ile Yusuf Emre Fırat yer alacak. Kısa kulvar sürat pateninde ise Furkan Akar Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda yarışacak.

Haberin Devamı

KIŞ OLİMPİYATLARI HANGİ KANALDA?

Çin'de gerçekleşecek oyun canlı yayınla TRT Spor, TRT Spor Yıldız kanallarında yer alacak.

Yazarlar