Gündem Ön Muhasebe Nedir, Neden Önemlidir? Ön Muhasebe Nasıl Yapılır?

Ön Muhasebe Nedir, Neden Önemlidir? Ön Muhasebe Nasıl Yapılır?

17.02.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Para ile ilgili yürütmek ve takip etmek için yapılan faaliyetlere ön muhasebe mi denir? Ön muhasebe neden önemlidir? Ön muhasebe yapılmaması durumunda ne gibi aksaklıklar ile karşılaşılır? Ön muhasebenin şirket veya firmanın gelir ve giderlerinin takibi için önemi nedir? Bu kapsamda yapılan çalışmalar nelerdir? Ön muhasebenin temel unsurlarında neler bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ön Muhasebe Nedir, Neden Önemlidir Ön Muhasebe Nasıl Yapılır

Ön muhasebe demek işletmenin parayla veya ücretle ifade edilen tüm işlemlerini takip edildiği, kayıt altına tutulduğu hareketlerin tanımı anlamına gelir. Tanımından da anlaşılacağı üzere ön muhasebe çok önemli bir faaliyettir ve takibinin gerekli özeni göstererek yapılması önem arz eder.

Ön Muhasebe Nedir, Neden Önemlidir?

Ön muhasebe demek işletmenin parasal işlemlerinin takibi anlamına gelmektedir Özetle; banka hesapları, senetler, nakit paralar, parasal kayıplar, müşterilerin talepleri ve bütün bunların hareketlerini takip etmede kullanılan sisteme ön muhasebe nedir. Tüm bu sistemlerin kayıt altında tutulması önemli olduğundan ön muhasebe bir işletmenin olmazsa olmazıdır.

Ön Muhasebe Nasıl Yapılır?

Ön muhasebe alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Konunun işletme için önem arz etmesi uzman kişilere duyulan ihtiyacı daha da artırmaktadır Peki ön muhasebe nasıl yapılır ve neleri içerir?
Öncelikle ön muhasebede kasa hesabı takibi vardır. Bunun için kasa da not tutulabilir. İşletmeye gelen nakitler bu not vasıtası ile takip edilir. Nakit giriş ve çıkışları olduğu zaman meydana gelen hareketlilik bu nota kayıt edilir. Yapılan ödemeler ile alınan tahsilatlar da bu not tarafından izlenerek kasaya kayıt edilir. Bu işlemin günlük olarak yapılması kasa takibini kolaylaştırır.

İkinci işlem olarak işletme ile çalışan müşterileri takip etmek gelir. Bu işlem de müşterilere satılan mal ve hizmetlerde kayıt altına alınır. Böylece gerekli alacak veya borçlanmalar takip edilir. Cari hesap kayıtları ona göre tutulur.