Gündem‘Önceki mesleğinin getirdiği alışkanlık’

‘Önceki mesleğinin getirdiği alışkanlık’

13.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Odasında ‘böcek’ bulunan Danıştay üyesi Yiğit, Polis Akademisi mezunu sanık Kaya için, “Belki önceki mesleğinin getirdiği alışkanlıkla bu işi yaptığına kani oldum” dedi

‘Önceki mesleğinin  getirdiği alışkanlık’

Danıştay 13. Daire üyesi Zeki Yiğit’in odasına “böcek” tabir edilen dinleme cihazı yerleştirdiği iddia edilen eski Danıştay Tetkik Hâkimi ve Kırıkkale İdare Mahkemesi üyesi Ömer Kaya’nın yargılanmasına dün başlandı. Milliyet’in açığa çıkarttığı şok iddianamede suçlanan Kaya, davanın Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü ilk duruşmasına mazeret bildirerek katılmadı. Duruşmaya, mağdur Danıştay 13. Daire üyesi Zeki Yiğit ve avukatı Mesut Yıldız geldi. Dinleme cihazı Danıştay’a ait olan ek binada ve bir Danıştay üyesinin odasında bulunmasına karşın, Danıştay Başkanlığı adına davaya katılan da olmadı.

‘Bana?dosya getirmedi’
Danıştay üyesi Zeki Yiğit, ifadesinde, “Kamerada gördüğümüz kişi bana bağlı tetkik hakim Ömer Kaya’ydı. Kamera kayıtlarına göre, çok erken saatlerde binaya giriş yapıyordu. Bu arkadaş, benim olduğum zamanlarda, bana dosya getirmediği gibi kendisini de hiç çağırmadım. Bütün bunlar gösteriyor ki, belki önceki mesleğinin getirdiği alışkanlıkla, belki başka bir saikle bu işi yaptığına kani oldum. Bu noktada şikayetim devam ediyor” diye konuştu.

Mahkeme talepleri reddetti
Yiğit’in avukatı Yıldız mahkemeye verdiği dilekçede “Sanığın mesleki geçmişinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden araştırılması ve suç tarihlerinden önce ve sonrasına ait telefon kayıtlarının istenmesini” talep etti.
Mahkeme Başkanı Süleyman Savut, sanığın mesleki geçmişi ile ilgili resmi kayıtların Emniyet Genel Müdürlüğü’nden istenmesi ve suç tarihlerini ve öncesini kapsar şekilde telefon kayıtlarının araştırılması taleplerinin davaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddedildiğini açıkladı, duruşma 8 Kasım’a erteledi.

Haberin Devamı

‘Araç kumandası zannettim’

Yiğit’in odasında 1 Şubat 2012’de cihazı bulan odacı Hıdır Ünal, tanık olarak verdiği ifadesinde, “Odaya temizlik için girdiğimde yerde sehbanın altında elektronik bir cihaz gördüm. Önce araç kumandasına benzettim. Bir ışık yanıp sönüyordu. Yan tarafındaki düğmesinden kapatmaya çalıştım, kapanmadı. Yiğit’in masasının üzerine bıraktım” dedi. Cihazın böcek olduğunu anladıktan sonra sehbanın altına baktıklarında 5 yapışkan gördüklerini anlatan Ünal, sanığı suç tarihinden önce üç kez sabah saatlerinde Yiğit’in görev yaptığı 6. katta dosya getirip götürürken gördüğünü söyledi.