Gündem Online IMEI Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Online IMEI Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

31.03.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

IMEI sorgulama işleminizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Online IMEI sorgulama işleminizi nasıl yapabilirsiniz ve IMEI sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Online IMEI Sorgulama Nasıl Yapılıyor

Modern teknoloji oldukça yoğun ve sık bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Günümüz modern teknolojisinin sunduğu yeni nesil fırsatlar teknolojinin yoğun şekilde kullanılmasının sunmakta olduğu avantajlardan en etkin şekilde yararlanılıyor. Son yıllarda gelişen akıllı cihaz teknolojisi ile birlikte artık dünyanın her yerinde oldukça yoğun bir şekilde akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlar kullanılıyor. Türkiye’de akıllı cihaz teknolojisinde en büyük pazar hacmine sahip olan ülkelerin başında geliyor.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık akıllı cihaz kullanımı son derece yaygın bir hale geliyor. Her akıllı cihazın kendisine ait bir IMEI numarası bulunuyor. Özellikle de akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar modellerinin güvenliği açısından IMEI numaralarının oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Bu neden ile de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) bulunuyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından teknoloji tutkunlarına sunulmakta olan bir diğer hizmet olan IMEI sorgulama işlemi de MCKS üzerinde akıllı cihazın IMEI numarasının bulunup bulunmadığının öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Mobil Cihaz Kayıt Sistemi içerisinde kayıtlı olmayan IMEI numarasına sahip olan akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar modelleri çalıntı veya kopya IMEI numarasına sahip olduğunu gösterdiğinden son yıllarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmeti sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern ve gelişen Türkiye’sinde akıllı cihaz kullanım oranlarında yaşanan artış ve her geçen gün yeni özelliklere sahip olan akıllı cihazların piyasaya sürülmesi Türkiye’de ikinci el akıllı cihaz alım-satım işlemlerinin de son derece büyük bir pazara ulaşmasına yol açtığından IMEI sorgulama işlemi oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Türkiye’deki ikinci el alım-satım işlemleri başta olmak üzere sıfır akıllı cihaz alımlarında da güvenliğin en yüksek seviyede tutulabilmesi ve yaşanan çalıntı akıllı cihaz sorunlarına yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından IMEI sorgulama hizmeti başlatıldı.

IMEI sorgulama işlemi ile akıllı cihazınızın çalıntı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun IMEI sorgulama ekranını sisteme giriş yapmanıza gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. Bu gibi avantajları dolayısı ile oldukça yoğun şekilde kullanılan IMEI sorgulama hizmeti kullanılıyor.