Gündem Operasyon gerginliği

Operasyon gerginliği

20.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’deki operasyon sonrası akşam saatlerinde İstanbul, Hakkari, Van, Mardin ve Diyarbakır’da protesto gösterileri yapıldı.

Operasyon gerginliği


İstanbul’da Sultangazi, Beyoğlu, Okmeydanı ve Kadıköy’de izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. Gazi Mahallesi Şair Abay Lisesi önünde yolu trafiğe kapatan bir grup, pazar tahtalarından kurdukları barikatları ateşe verdi. Bir süre slogan atan göstericiler, bölgede önlem alan çevik kuvvet ekiplerine motolofkokteyli ve taşla saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından, göstericiler ara sokaklara dağıldı. Okmeydanı Şark Kahvesi mevkisinde de aynı gerekçeyle toplanan bir başka grup, polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Kadıköy Boğa heykeli önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik gruba polis biber gazı ile müdahale etti.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Lice’deki olayları bahane ederek, izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. İlçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen yüzleri kapalı bir grup gösterici, Ezcaneler Sokağı’nda güvenliği sağlayan polis araçlarına taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ederken, esnaf da çıkan olaylar nedeniyle kepenk kapattı.