Gündem Operasyonlarda PKK’ya ağır darbe

Operasyonlarda PKK’ya ağır darbe

18.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) günlük faaliyetleri ve önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Operasyonlarda PKK’ya ağır darbe

Buna göre, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri, düzenlenen hava harekâtı ile imha edilerek, 11 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca bölgede yapılan aramada, bir teröristin cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu.

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan dört adet mağarada Doçka uçaksavar makineli tüfeği, sekiz kalaşnikof piyade tüfeği, Bixi makineli tüfeği, Kannas keskin nişancı tüfeği, RPG-7 roketatar, dört RPG-7 roketi, on el bombası, telsiz, radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Mağarada 3 ceset

Tunceli’de PKK’ya yönelik operasyonlar devam ederken, bir sığınakta 3 terörist ölü olarak bulunmuştu. Teröristlerin telsiz konuşmalarını deşifre eden güvenlik güçleri, 20 kişilik bir grubun liderinin, PKK’nın sözde Tunceli bölge sorumlusuna çatışmalardan çekildiklerini ve bölgeden ayrılma kararı aldıklarını ilettiğini öğrendi. Bu durumun diğer gruplar arasında dağılma yarattığına işaret eden güvenlik birimleri, örgütün sözde Tunceli bölge sorumlusunun tüm grup liderlerine bozgun çıkarmaya çalışanların anında infaz edilmesi talimatı verdiğini saptadı. Bu arada güvenlik birimleri sığınakta cesetleri bulunan 3 teröristin, örgüt içi infaz olabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

- Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinde düzenlenen hava operasyonunda 11 terörist öldürülürken, operasyonda imha edilen bir mağarada bulunanlar dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre güvenlik güçleri tarafından basılan bir mağarada bütün zemine halıfleks döşendiği görülürken, örgüt elebaşılarının kullandığı öğrenilen bölümlerde LCD televizyonlar, fırın, tost ve kahve makinesi de bulundu.


- Muş Bulanık’ta devam eden operasyonda 2 adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildi.


- Ceylanpınar’da menfeze yerleştirilmiş 300 kiloya yakın patlayıcı, kontrollü olarak imha edildi.


5 terörist teslim oldu
Bölücü terör örgütünden kaçan, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dört, Hilvan’da bir olmak üzere toplam beş teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.