25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
AA
Pastaneciliğe 1980’de başlayan Rizeli Şahin, ilk önce Antalya’da çalışırken hamsinin baklavasını yaptığını belirtti. Şahin, “Daha sonra Giresun’da pastane açtım. Burada hamsili baklavayı tezgâha koydum. O dönemde bayağı satış yaptım. Günlük 8 tepsi yapıyordum. Daha çok il dışından sipariş alıyordum” dedi. Şahin, hamsili baklavanın daha çok kışın rağbet gördüğünü, yazın hamsi olmadığı için baklavasının çok fazla tüketilmediğini anlattı.
Görünümü ve yapımının normal baklava gibi olduğunu ifade eden Şahin, “Baklavayı yedikten sonra hamsinin tadı alınıyor. Yapımı sırasında hamsi kokusu oluyor ancak fırından baklavayı çıkarınca koku gelmiyor” dedi.