Gündem ‘Organik’ savunma!

‘Organik’ savunma!

23.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan yargılanan İmirzalıoğlu, “Telefon görüşmelerinde geçen süt ve incirin şifre değil, ‘organik’ olduğunu söyledi

‘Organik’ savunma

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüphelinin ‘uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak’ suçundan yargılandıkları davanın görülmesine dün devam edildi.
İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirilirken tutuksuz sanıkların çoğu duruşmaya katılmadı. Duruşmada ilk olarak oyuncu Engin Altan Düzyatan tanık olarak ifade verdi. Arkadaşının annesinin gönderdiği zeytinleri polisin uyuşturucu olarak yorumladığını söyleyen Düzyatan, Kenan İmirzalıoğlu’nun evinde Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal, Murat Yıldırım ile uyuşturucu kullandıkları iddiaları için de, “Birlikte Galatasaray maçını izlemiştik” dedi. Tanık olarak ifade veren oyuncu Nehir Erdoğan, Sarp Apak ile birlikte uyuşturucu kullanmadığını ve Apak’ın da kullandığını görmediğini söyledi.

‘Yunanistan’da kullandım’
Tanıkların ardından geçen celselere sağlık sorunları nedeniyle katılamayan sanık oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ifade verdi.
Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen İmirzalıoğlu, Eray Özbal’dan uyuşturucu aldığı iddiası için, “Eray Özbal’la aynı mahallede oturuyoruz. Zor şartlarda çalıştığımız için beslenmemize dikkat etmemizi, organik besinler almamızı ister. Ürettiği doğal gıdalardan verirdi. Telefon görüşmelerindeki süt ve incir gerçek, organik süt ve incirdir” dedi.
Mahkeme başkanının “Eray Özbal’ın evine gittin mi?” sorusu üzerine oyuncu, “Birkaç kez gittim. Balkonunda çiçek yetiştirdiğini biliyorum” dedi. Uyuşturucu kullanmadığını, sadece denediğini belirten oyuncu, operasyondan birkaç gün önce Yunanistan’ın Simi adasında uyuşturucu kullandığını söyledi.

‘Mandıra mı işletiyor?’
İmirzalıoğlu, “Eray Özbal memleketinden temin ettiği doğal gıdaları bana veriyordu” deyince mahkeme başkanı, “Bu Eray mandıra mı işletiyor? Kaç kişiye bakıyor?” diye sordu.
Akşam saatlerinde biten duruşmada ara kararını açıklayan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Murat Yıldırım’ın sağlık raporunu kabul ettiğini belirterek Yıldırım’ın zorla getirilmesine karar verdi.
Mahkeme duruşmayı 1 Ekim tarihine erteledi.

Haberin Devamı

‘Tapelerde geçen dolaptaki dondurma’
Kenan İmirzalıoğlu, telefon görüşmelerinde geçen ‘dondurma’ konusuna da değinerek “Eray Yeşilköy’deki Roma dondurmacısından 5-6 kilo dondurma almıştı. Bunları kendi dolabına koymuştu. ‘Gel buradan al’ demişti. Tapelerde geçen dondurma bu” diye konuştu.
Eray Özbal’ın evinde yetiştirdiği şeylerden haberi olmadığını tekrarlayan İmirzalıoğlu, “Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım’ın uyuşturucu kullandığını bilmiyorum. Onlardan uyuşturucu almadım ve onlara uyuşturucu vermedim” dedi.