Gündem Organize suç örgütü üyelerine operasyon: 10 gözaltı

Organize suç örgütü üyelerine operasyon: 10 gözaltı

29.01.2019 - 11:19 | Son Güncellenme:

Zengin kadınları ağlarına düşürüp zorla senet imzalatan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Organize suç örgütü üyelerine operasyon: 10 gözaltı

İstanbul’da iş kadınlarını hedef alıp zorla senet imzalatan ve işkence uygulayan çete çökertildi. Cem T. isimli bir sabıkalının elebaşlığını yaptığı örgüte yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen bir şikayetle harekete geçen ekipler, yaptıkları çalışmalarda örgütün özellikle iş sahibi olan kadınları hedef aldığını ve çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini belirledi.

Başını Cem T. isimli eski bir sabıkalının çektiği çetenin hedef aldığı kadınları dayak ve işkence altında yüksek faizle borçlandırdığı tespit edildi.

Kadınları daha kolay korkutarak sindirebileceğini düşünen çete elebaşıyla birlikte 10 üyesi teknik ve fiziki takiple izlemeye alındı.

Gerekli inceleme ve takibin ardından sabah saatlerinde harerekete geçen ekipler yaptıkları baskında elebaşı Cem T. ile 10 çete üyesi yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda 1 tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi, çetenin mağdurlarına zorla imzalattığı çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.

Haberin Devamı

MAĞDURLARIN İFADESİ ALINDI

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şebeke üyeleri sorguya alınırken, mağdur kadınların da ifadesine başvuruldu.