Gündem Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

09.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da 3 gün önce beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen esnaf, 2 çocuk babası İsmail Onur’un (56) bağışlanan organları, 5 kişiye umut oldu. İsmail Onur’un oğlu Mehmet Can Onur, “Babam organlarının toprak olmasındansa başkalarına hayat vermesini tercih ederdi” dedi.

Organları 5 kişiye umut oldu

Samsun’da geçen cumartesi, evinde yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçiren İsmail Onur (56), hastaneye kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Onur’un beyin ölümü gerçekleşti. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Mehmet Kazak’ın görüştüğü aile, İsmail Onur’un organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine iki çocuk babası İsmail Onur’un 2 böbreği ve 2 korneası Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 ayrı hastaya nakledilirken, karaciğeri ise hastane önünde bekleyen ambulansla, polis eskortu eşliğinde Samsun-Çarşamba Havalimanı’na ulaştırılarak, THY’ye ait tarifeli uçakla, nakil bekleyen bir hasta için İstanbul’a gönderildi.

Haberin Devamı

Acılı aileye gösterdikleri duyarlı ve onurlu davranış için teşekkür eden Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Kazak, “Binlerce organ ve doku bekleyen insanlarımızdan 5’ine umut oldular” diye konuştu.

Onur’un oğlu Mehmet Can Onur ise “Babam organlarının toprak olmasındansa başkalarına hayat vermesini tercih ederdi. Organ nakli yapılan insanlara da sağlık diliyorum” dedi. l GÖKHAN İÇKİLLİ Samsun DHA