Gündem Orman yolunda kalaşnikoflu pusu! İki kişi infaz edildi

Orman yolunda kalaşnikoflu pusu! İki kişi infaz edildi

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sarıyer’de gece yarısı orman eğlencesinden dönen motosikletteki 2 kişi, uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitirdi. İşte haberin detayları...

Orman yolunda kalaşnikoflu pusu İki kişi infaz edildi

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- Olay dün saat 03.00 sıralarında Maslak Bahçeköy Yolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, orman eğlencesinden dönen Şakir Zana ve Abdülmelik Ateş motosiklet ile seyir halinde oldukları sırada beyaz lüks bir aracın içindeki saldırganlar tarafından kalaşnikoflarla çapraz ateşe tutuldu.

Haberin Devamı

Saldırganlar kaçarken, 15 el ateş edilen Ateş ile Zana ise yere yığıldı. Sağlık ekipleri olay yerine ulaşmadan, yaralılar 400-500 metre uzaklıkta bulunan arkadaşları tarafından bir minibüsle hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrolde Zana ve Ateş’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

KALAŞNİKOF İLE PUSU KURUP ÖLDÜRDÜLER

Olayın ardından mesire alanındaki güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı çalışmada saldırıya uğrayan 2 şahsın beyaz bir minibüs ile hastaneye götürüldüğü bilgisine ulaştı. Devam eden çalışmalarda ise yol kenarında çalışır halde motosiklet gören polis ekipleri, yol kenarında ise 14 adet kalaşnikof kovanı ile tabanca ele geçirdi.

Haberin Devamı

Orman yolunda kalaşnikoflu pusu İki kişi infaz edildi

YOLDAN GEÇEN MİNİBÜSLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Maslak’taki özel bir hastaneye götürüldüğü tespit edilen Ateş ve Zana’nın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca olayla ilgili Burak E.’nin de olayda elinden yaralandığı belirlendi. Saldırının ardından olay yeri inceleme ekipleri, hayatını kaybedenlerin getirildiği minibüste ve olay yerinde bir süre inceleme yaptı. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği polislerinin çalışmaları yürüttüğü öğrenildi.

POLİS BEYAZ ARACIN PEŞİNDE

Yaralı Burak E. de silah seslerinin geldiği yere döndükleri sırada beyaz bir Audi araçtan kendilerine de ateş açıldığını söyledi. Polis, kamera görüntülerinden Audi araçla ilgili yaptığı araştırmada, aracın ikiz plaka olduğunu belirledi.

HASTANE ÖNÜNDE YAKALANAN 2 ŞAHISTAN SİLAH ÇIKTI

Öte yandan olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, hastane önünde yaptığı denetimde şüphe üzerine bir araca durdurdu. İçindeki Mesut A.‘nın üst aramasını yapan polis, ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ayrıca hastaneden çıkan bir şahıstan şüphelenen polis, park halindeki araçtan silah alan Burhan Ü.’nün de üst aramasında ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan iki şahıs emniyete götürüldü. (İHA)