Gündem Orta riskli iller hangileri 2021, renk kodu nedir? Orta riskli illerdeki hangi yasaklar kaldırıldı?

Orta riskli iller hangileri 2021, renk kodu nedir? Orta riskli illerdeki hangi yasaklar kaldırıldı?

02.03.2021 - 11:54 | Son Güncellenme:

Orta riskli iller ile ilgili araştırmalar gündemde yer alıyor. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu ve kısıtlamalar ile ilgili detayları paylaştı. İller risk durumlarına göre gruplara ayrıldı. Orta riskli iller sarı renk ile gösteriliyor. Peki orta riskli iller hangileri, hangi yasaklar kaldırıldı?

Orta riskli iller hangileri 2021, renk kodu nedir Orta riskli illerdeki hangi yasaklar kaldırıldı

Orta riskli iller , koronavirüs haritasında sarı renkle gösterilen iller oldu. Risk durumuna göre illerdeki kısıtlamalar kaldırıldı. Orta riskli illerde kaldırılan yasaklar ise merak konusu. Peki orta riskli iller hangileri? Orta riskli illerde hangi yasaklar kaldırıldı?

Haberin Devamı

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

ORTA RİSKLİ İLLERDE HANGİ YASAKLAR KALDIRILDI?

Orta riski illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı, “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Orta riskli iller ile ilgili şu detaylar yer aldı;

Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Haberin Devamı

 Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar genel kurulları düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecekler.

 Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Yazarlar