Gündem Ortak acı ortak öfke

Ortak acı ortak öfke

05.06.2010 - 00:06 | Son Güncellenme:

Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin baskınında yaşamını yitirenlerden sekizi dün toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde İsrail’e öfke vardı

Ortak acı ortak öfke

‘Bugün en mutlu günümüz’
Gazze yolcuları arasına Adana’dan katılan, milli tekvandocu 46 yaşındaki Çiğdem Topçuoğlu ile 27 yıllık eşi milli tekvandocu, milli hakem ve antrenör 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu’nu İsrail askerlerinin kurşunları ayırdı. Gemiye eşiyle binen ve eşinin cenazesinin bulunduğu uçakla Adana’ ya gelen Çiğdem Topçuoğlu, “Türk bayrağında bir damla da bizim kanımız oldu, üzgün değil, zindeyiz. İnşallah oğlum ve ben bir sonraki filoda Allah nasip ederse aynı şekilde orada olacağız” dedi.
Annesini yalnız bırakmayan, 21 yaşındaki Kick- boks sporuyla uğraşan Aytek Topçuoğlu da babasının kargaşa anında boynunda taşıdığı ve üzerinde Türk ve Filistin bayrağı resimlerinin bulunduğu kanlı atkıyı boynundan ayırmadı.
Topçuoğlu’nun cenazesi şehir turundan sonra Huzurevleri Mahallesi’ ndeki evine getirildi. Cenaze aracından çıkarılan tabut, evin bodrumuna indirildi ve yakınları cenazeyi açıp baktı.
Evdeki törenin ardından cenaze 28 bin kişilik Sabancı Merkez Camii’ne götürüldü. Çetin Topçuoğlu için Adana’daki camilerde sala verilirken, cenaze namazını 10 bin kişi kıldı. Törene, Çiğdem Topçuoğlu, oğlu Aytek Topçuoğlu, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Tuncel ve kent protokolünden yer bazı yöneticiler de katıldı. Adana İl Müftüsü İbrahim Canbolat’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra Topçuoğlu’nun cenazesi Kabasakal Mezarlığı’ nda toprağa verildi.
ADANA DHA

Haberin Devamı

‘Ağlamayın, dik durun’
Çiğdem Topçuoğlu ve oğlu Aktek, kalabalığa gülümseyerek, selamlaştı. Ağlayan kadınların yanına giden Çiğdem Topçuoğlu, “Ağlamayın, dik durun, kimseyi sevindirmeyelim. Bugün mutlu günümüz” diyerek teselli etti.

Ortak acı ortak öfke

Doçent baba: Oğlum cennette
İsrail komandolarının öldürdükleri 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın cenaze törenine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, oğlunun tabutunu okşayarak, “Furkan’ın ölümüne hiçbirimiz üzülmüyoruz. Onunla gurur duyuyoruz. Şehadet mertebesine ulaştığını düşünüyoruz. O cennete gitti” dedi. Tören boyunca “Kahrolsun İsrail”, “Terörist İsrail” sloganları atıldı. Hunat Camisi’nde kılınan cenaze namazına, Vali Mevlüt Bilici, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri, Furkan Doğan’ın Özel Hisarcıklıoğlu Lisesi’ndeki okul arkadaşları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenaze Reşadiye Mahallesi’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

ABD Elçiliği’nden taziye
Bu arada ABD Büyükelelçiliği’nin Doğan Ailesi’ni 2 kez aradığı ve ABD pasaportu bulunan Furkan için taziyede bulunulduğu bildirildi.
KAYSERİ DHA

Haberin Devamı

Ortak acı ortak öfke

Omuzlarda tam 2 kilometre
İsrail komandolarının öldürdüğü 61 yaşındaki İbrahim Bilgen, Siirt’te 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyletoprağa verildi. İşyerleri ve evlerine Türk ve Filistin bayrakları asan Siirtliler, İsrail’i protesto etti. İl protokolünün katıldığı törende, Bilgen’in tabutu omuzlarda 2 kilometre taşında.
SİİRT DHA

Ortak acı ortak öfke

Son fotoğrafla son yolculuk
İsrail komandolarının öldürdüğü 47 yaşındaki Cengiz Songür’ün, İzmir’de gözyaşları, İsrail’e öfke sloganları ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Songür’ün, öldükten sonra kefen içinde çekilen fotoğrafı belirli yerlere ve göğüslere asıldı. İlahiyat Fakültesi Camisi’ndeki törene vatandaşlar ve il protokolü kaltıldı.
İZMİR DHA

Ortak acı ortak öfke

Caddede cenaze namazı
Mavi Marmara baskınında can veren Fahri Yaldız’ın cenazesi, Adıyaman’da toprağa verildi. Dualar ve sloganlar ile camiye getirilen cenaze törenine binlerce insan katıldı. Cenaze namazı kalabalık nedeniyle cami avlusu yerine caddede kılındı. Cenaze, namazın ardından Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
ADIYAMAN AA

Haberin Devamı

Ortak acı ortak öfke

‘Sadece fotoğraf çekti’
Mavi Marmara Gemisi’nde, İsrail askerlerinin yaptığı kanlı baskın sırasında fotoğraf çekerken alnından vurularak öldürülen Anadolu’da Vakit Gazetesi’nin muhabiri Cevdet Kılıçlar son yolculuğuna Beyazıt Camii’nden uğurlandı. Eşinin tabutuna sarılıp ağlayan Derya Kılıçlar, “Sadece fotoğraf çekti, silah çekmedi. ABD’nin şımarık çocuğu, kork bizden. Bir kişiyi öldürdün diye sevinme. Bütün insanlığı uyandırdın” dedi.
Cevdet Kılıçlar’ın cenazesi, Beyazıt Camii’nde Cuma namazını takiben kılınan cenaze namazı sonrası Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye eşi Derya , kızı Gülhan , oğlu Erdem, babası Hüseyin ve annesi Hatice Kılıçlar, ile beş kardeşi, Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve vatandaşlar katıldı. Tören sırasında sık sık, “Kahrolsun İsrail”, “İsrail döktüğü kanda boğulacak” sloganları atıldı.
İSTANBUL DHA

Haberin Devamı

Ortak acı ortak öfke

Şehitlere çifte namaz
İsrail askerlerinin gemi baskınında ölen İskenderun İnsani Yardım Derneği üyesi 41 yaşındaki Cengiz Akyüz’ün cenazesi, uçakla Hatay Havaalanı’na oradan da İskenderun ilçesi ne getirildi. Üç çocuk babası Cengiz Akyüz’ün cenazesini karşılayan kalabalık sık sık tekbir getirip, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Cenazesi Kaptan Paşa Camii’nde kılınan namazın ardından Bekbele beldesinde toprağa verildi.
Akyüz’ün cenaze namazının ardından İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı’nda şehit edilen 6 asker içinde toplu gıyabi cenaze namazı kılındı.
HATAY DHA

Ortak acı ortak öfke

5 bin kişi uğurladı
İsrail baskınında ölen Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Haydar Bengi, Diyarbakır’da 5 bin kişinin katıldığı törenle defnedildi. Törende Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.
DİYARBAKIR DHA