Gündem Oscar’ın Yabancıları İstanbul Modern’de

Oscar’ın Yabancıları İstanbul Modern’de

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern Sinema, Akademi Ödülleri’ne Yabancı Dilde En İyi Film kategorisine aday filmlerden oluşan bir seçki sunuyor. ‘Oscar’ın Yabancıları’ adlı program 12-22 Ocak tarihleri arasında düzenleniyor.

Oscar’ın Yabancıları İstanbul Modern’de

İstanbul Modern Sinema, Başka Sinema işbirliği ve Türk Tuborg A.Ş’nin katkılarıyla düzenlene seçkide, İsviçre’nin adayı ‘Kabakçığın Hayatı’ (Ma Vie de Courgette) dikkat çekiyor. Claude Barras’ın yönettiği animasyon film, annesini kaybettikten sonra gönderildiği yetimhanede bir aile bulan bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Oscar’ın Yabancıları İstanbul Modern’de

Cannes’dan ödüllü

Gösterilecek diğer bir film, Oscar ödüllü İranlı sinemacı Asghar Farhadi’nin yönettiği ‘Satıcı’ (Forushande). Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo ve En İyi Erkek oyuncu ödülleriyle dönen film, tiyatrocu bir çiftin yaşadıkları şiddetin ardından değişen hayatlarına ve ilişkilerine odaklanıyor. Bu sezonun isminden en çok söz ettiren filmlerinden birine dönüşen ve Akademi Ödülleri’nin En İyi Yabancı Dilde Film dalının güçlü adayı Alman yönetmen Maren Ade’nin imzasını taşıyan ‘Toni Erdmann’ da seçkide izleyici karşına çıkacak.

Gösterilecek diğer filmler arasında Danimarka’nın adayı ‘Mayın Ülkesi’ (Under Sandet), Kanada’nın yarışa gönderdiği Xavier Dolan imzalı ‘Alt Tarafı Dünyanın Sonu’ (Juste la fin du monde), ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın imzasını taşıyan ‘Julieta’, Jonas Cuaron’un yönettiği Meksika’nın adayı ‘Desierto’ ve Kim Jee-Woon’un imzasını taşıyan Güney Kore yapımı ‘Karanlık Görev’ (The Age of Shadows) da bulunuyor.