Gündem Osman Paksüt: Yanlış yapanlar hesap verecekler

Osman Paksüt: Yanlış yapanlar hesap verecekler

13.11.2009 - 20:51 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Yargıtay Başkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve Danıştay Başkanı’nın Yargının dinlenmesiyle ilgili olarak yaptıkları açıklamalara tam olarak katıldığını belirterek, "Yargının bu sorunu çözeceğini, yanlışların temizleneceğini söyledi. Paksüt, "Yanlışlar yapanlar eğer kasıtlı ve sistemli olarak yapmışlarsa bunlar yine yargı önünde hesap verecekler. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın" dedi

Osman Paksüt: Yanlış yapanlar hesap verecekler

Anayasa Mahkemesi başkanvekili Osman Paksüt, Yargının dinlemesine ilişkin konuştu. Paksüt, Yargıtay Başkanı ve Danıştay Başkanı’nın yargının dinlenmesiyle ilgili olarak yaptıkları açıklamalara tam olarak katıldığını belirterek, "Yargının bu sorunu çözeceğini, yanlışların temizleneceğini söyledi. Paksüt, "Yanlışlar yapanlar eğer kasıtlı ve sistemli olarak yapmışlarsa bunlar yine yargı önünde hesap verecekler. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
KKTC Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Swiss Otel’de düzenlenen resepsiyona katılan Osman Paksüt, gazetecilerin soruları üzerine yargı dinlenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Paksüt, "Sayın Yargıtay Başkanı, HSYK Sayın Başkanvekili ve Sayın Danıştay Başkanı, güzel ve çok doğru açıklamalarda bulundular. Benim onlara şu an için ilave edecek bir şeyim yoktur" dedi. Paksüt "Yargının içine düştüğü durum üzücüdür. Ancak bunun çaresi yine yargı içinde bulunmaktadır" dedi. Yargının sorunlarını, hukuk devleti dürüstlük açıklık ve şeffaflık içinde yine yargının çözeceğini vurgulayan Paksüt, "Bu sorunu çözecektir ve içindeki yanlışları temizleyecektir" dedi. Paksüt, "Yapanlar eğer kasıtlı ve sistemli olarak yapmışlarsa bunlar yine Yargı’ya hesap verecekler. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesi tarafından bir açıklama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Paksüt, "Bilmiyorum. Yani sayın başkan kurumsal olarak böyle bir şey söyleyebilirdi. Şimdiye kadar bir şey söylemedi. Benim adıma şahsen daha önce Yargıtay Başkanı, HSYK Başkan vekili ve Danıştay Başkanı’nın gerekenleri söylediği kanısındayım. Aynen imza atarım söylenenlerin altına" karşılığını verdi.
KTTC Resepsiyonun katılan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, resepsiyonda Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile el sıkıştı.

Yazarlar