Gündem Osmaniye'de orman yangını! Köylüler bölgeden taşındı

Osmaniye'de orman yangını! Köylüler bölgeden taşındı

28.07.2021 - 17:25 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Öte yandan yangından etkilenen bölge halkı traktörlerle başka yerlere taşındı. İşte haberin ayrıntıları...

İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

KÖYLÜLER TRAKTÖRLERLE BÖLGEDEN TAŞINDI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Karatepe köyü Tülüceler Mahallesi ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki bazı ev, bahçe ve tarlalara sıçradı. Köylerde yaşayanlar, panikle evlerini terk etti. Köylüler, traktörlerle bölgeden taşındı. Bu sırada bir evin ahırı, alevlerin arasında kaldı; inekleri ölenler ise feryat etti.

Osmaniyede orman yangını Köylüler bölgeden taşındı

KARATEPE ARSLANTAŞ MİLLİ PARKI DA TEHLİKEDE

Öte yandan alevlerin ilerlemesi halinde açık hava müzesinin bulunduğu Karatepe Arslantaş Milli Parkı'nın da tehlikede olduğu belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor.

Osmaniyede orman yangını Köylüler bölgeden taşındı

2 KÖYDE DE YANGIN ÇIKTI

Haberin Devamı

Osmaniye'de Kadirli ilçesinin ardından merkeze bağlı köylerden Dereobası ve Karacalar sınırı arasındaki ormanlık alanda da saat 17.00 sıralarında yangın başladı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

SARPINAĞZI KÖYÜNDEKİ BAZI EVLER BOŞALTILDI

Yangın nedeniyle Sarpınağzı köyündeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Evlerinden çıkan köylüler yol kenarlarında yangına müdahaleyi izledi.

DEREOBASI YANGINIYLA İGİLİ 6 GÖZALTI

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Mahallesi'ndeki orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. Kundaklama şüphesi üzerine de 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bölgede çalışma başlatan güvenlik güçlerince ormanı yaktıkları şüphesiyle 3 kişi, Seyir Tepe mevkiinde, 3 kişi de Fakıuşağı Mahallesi'nde gözaltına aldı. Öte yandan Kadirli ilçesindeki yangını kontrol altına almak için çalışmaların gece boyu devam ettiği belirtildi. 

VALİ YILMAZ'DAN BÖLGEDE İNCELEME

Vali Erdinç Yılmaz, Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki söndürme çalışmalarını inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

Karatepe kara yolu Babaoğlan mevkisinde gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, merkeze bağlı Dereobası bölgesindeki orman yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah orası kısa süre sonra kontrol altına alınacak. Kazmaca köyü civarındaki yangınımız devam ediyor. Diğer taraftaki yangın söndürüldüğünde oradaki bütün yangın söndürme araçlarını, helikopterleri bu alana yönlendireceğiz. İnşallah burayı da kontrol altına alacağız. Bu bölgedeki, Aslantaş Barajı civarındaki yangının elektrik tellerinin çarpışması sonucu çıkan kıvılcımdan kaynaklandığının görgü tanıkları var. O yönde bilgimiz var. Doğru olma ihtimalinin de yüksek. Dereobası bölgesindeki araştırmalarımız ise devam ediyor."

Haberin Devamı

25 HEKTAR KIZILÇAM ALANI ZARAR GÖRDÜ

Vali Yılmaz, yangın sonrası zarar gören 25 hektar kızılçam örtüsü alanıyla ilgili de hemen ağaçlandırma çalışmalarına başlanılmasını istedi. Yılmaz, bölgeye özellikle zeytin ağaçlarının dikilmesi yönünde talimat verip, "Bu konuda çalışmalarımızı yapalım. Hem yangına dayanıklı hem meyvesinden insanlarımız faydalanır. Çok daha iyi olur. Çam ağacı çok çabuk yanan bir ağaç" diye konuştu.