Gündem ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

16.05.2018 - 14:57 | Son Güncellenme:

Özellikle üniversite öğrencilerinin kafasını kurcalayan konulardan biri olan ÖSYM şifresi sanılanın aksine çok da zor alınmıyor. ÖSYM şifreniz sayesinde çeşitli sınavlara kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. ÖSYM şifrenizi alabilmek için birkaç talimata dikkat etmeniz yeterli.

ÖSYM şifresi nasıl alınır

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

Haberin Devamı

ÖSYM şifresi, üniversite düzeyine gelmiş ve üniversiteli olmuş her öğrenci için ilk adım sayılır. Bu yüzden ÖSYM şifreniz olmazsa olmazdır. ÖSYM şifrenizi alabilmek için öncelikle yapmanız gereken başvuru merkezine giderek internet erişim şifrenizi almak. İnternet erişimi şifresinin ne olduğunu bilmeyenlerimiz vardır. Kısaca bahsetmek gerekirse internet erişimi şifresi, tercih yaptığınız zaman kullandığınız şifredir. İnternet erişimi şifrenizi yalnızca sizin bilmeniz gerekiyor. İnternet erişimi şifresi herkese ayrı verilir. Aldığınız internet erişim şifrenizi kaybetmemeye dikkat etmelisiniz. Kaybettiğiniz takdirde tekrar almak için epey zorluk çekebilirsiniz.

Daha sonra ais.osym.gov.tr sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Elinizde internet erişim şifreniz yoksa ÖSYM’nin sayfasını ziyaret etmenizin bir anlamı yok. O yüzden şifrenizi aldıktan sonra siteye rahat bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Daha sora bu siteye girerek başvuru merkezinden almış olduğunuz şifreyi yenilemeniz gerekiyor. Başvuru merkezinden almış olduğunuz şifre, geçici olarak size verilmiş şifredir. Şifre yenileme işlemi, ÖSYM hesabınızın yalnızca size özel olmasını ve hesabınıza yalnızca sizin girebilmenizi sağlar. Şifre yenileme işleminiz, ÖSYM şifrenizin büyük kısmının hallettiğiniz anlamına geliyor. Başvuru merkezinden almış olduğunuz internet erişimi şifrenizi yenileme işleminiz zorunlu. Bu işlemi yapmadan şifre alma işleminizi tamamlayamazsınız.

Haberin Devamı

Bu işlemi tamamladıktan sonra şifre alma işleminizi hallettiniz demektir! Her ihtimale karşı almış olduğunuz şifrenizi birkaç yerde kayıtlı tutmanızda fayda var. Teknolojiyi çok fazla kullandığımız bu çağda birden fazla hesap kullandığımız için şifreleri unutabiliriz. Bu yüzden almış olduğunuz ÖSYM şifrenizi telefonunuza veya bir kâğıda yazarak kolayca bulabileceğiniz yerlerde saklamanızda fayda var. Çünkü aldığınız ÖSYM şifreniz olmadan sınava giriş belgenizi ve sınav sonuç belgenizi alamazsınız. Bu sebeple şifreniz, sınavlarınız için en önemli detay. Ayrıca, ÖSYM şifreniz sayesinde farklı sınavlara başvuru yapabilme hakkınız var. ÖSYM şifrenizi aldıktan sonra başarınızın devamı için dilediğiniz sınava başvuru yapabilirsiniz!