Gündem ÖSYM üniversite sınavları ne zaman?

ÖSYM üniversite sınavları ne zaman?

02.05.2018 - 15:38 | Son Güncellenme:

Lise son sınıfta bulunan öğrenciler herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim almak için üniversite sınavlarına girmek ve geçer not almak zorundadır. Bu sınavlar, ÖSYM tarafından yürütülmektedir. Sınava girmek için ön başvuru yapılması zorunludur. Peki, ÖSYM üniversite sınavları zaman, tercihler nasıl ve nereden yapılır? 2018 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM üniversite sınavları ne zaman

ÖSYM üniversite sınavları ne zaman?

Haberin Devamı

2018 yılı itibariyle sınav sisteminde değişiklikler söz konusu olmuştur. LYS ve YGS yerini YKS ve TYT sınavlarına bırakırken "Üniversite sınavları ne zaman?" sorusuna yanıt arayan öğrenciler ÖSYM'den yanıt beklemeye başladır. Seçim nedeniyle sınav tarihinde erteleme yapıldı. Buna göre TYT sınavının ilk oturumu 30 Haziran tarihinde, 2. oturum 1 Temmuz’da ve yabancı dil oturumu 30 Haziran’da yapılacak.

ÖSYM üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Belirtilen tarihlerde sınava girip geçer not alan öğrenciler tercih yapma şansına sahip olacak. Üniversite tercihleri ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılmaktadır. Buradan aday giriş butonuna tıklanarak, gerekli bilgiler doldurulur. Açılan sayfada tercih yapmak için 30 adet seçenek vardır. Buralar okul kodlarıyla birlikte adayların istekleri doğrultusunda doldurulmalıdır.

Haberin Devamı

2018 üniversite tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2018 yılında tercih kılavuzunun yayınlanmasından sonra adaylar tercih yapma işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Tercih yapmak için bazı kurallar vardır. Bu kurallar tercih kılavuzunda açıkça belirtilmiştir. Aynı zamanda üniversitelerde açılan kontenjanlar ve okulların kodları da tercih kılavuzunda yer almaktadır. Buna göre adaylar tercihlerini, puanlarını da baz alarak yapmalıdır.

YKS ve TYT neden ertelendi?

2018 yılının en çok merak edilen konularından biri de YKS ve TYT'nin neden ertelendiği konularıdır. Sınavın ertelenmesinin nedeni 24 Haziran tarihinde seçimlerin yapılacak olmasıdır. Bu nedenle ÖSYM üniversite sınavları daha ileri bir tarihe ertelemiştir. Bu, adayların daha çok çalışma fırsatı elde edecekleri olumlu bir durum olmuştur.