Gündem Otizmin tedavisinde ‘klordioksit’ iddiası

Otizmin tedavisinde ‘klordioksit’ iddiası

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı uzman Kerri Rivera, ‘klordioksit’ gazının otizmli çocuklarda olumlu etkilerinin olduğunu öne sürdü. Rivera, “Klordioksit ile otizmli çocuklar 3-4 ayda kendilerini iyi hissediyor” dedi.

Otizmin tedavisinde  ‘klordioksit’ iddiası

ABD’li biyomedikal uzmanı Kerri Rivera, otizm konusunda ilginç çalışmalara imza atıyor. “Otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak” başlıklı kitabının tanıtımı için İstanbul’a gelen Rivera, “klordioksit” maddesinin hastalığın olumsuz etkilerini azaltmada etkili olduğunu öne sürdü. Los Angeles Homeopati Okulu’ndan mezun olan ve otizmin tedavisine yönelik hiperbarik oksijen eğitimi alan Rivera şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Toksin atıyor’

“Oğluma 2004’de otizm tanısı konulduktan sonra tedavisinin mümkün olmadığı söylendi. Ümitlerim tükenirken Psikiyatri Uzmanı Dr. Bernard Rihnland sayesinde anne rolünden çıkıp bu işi mesleki anlamda araştırmaya başladım. Alternatif tıp yöntemlerinin etkili olacağını düşünüyordum. 2006’da Meksika’da klinik açarak, otizmli çocuklara hiperbarik oksijen tedavisi uygulamaya başladım. Araştırmalarım sonucunda klordioksit adlı maddenin hastalığın tedavisinde etkili olabileceğini keşfettim. Söz konusu madde iki molekülün birleşiminden ortaya çıkan bir gaz. Bu gaz vücutta iltihabı önlerken, toksinleri atıyor. Vücutta biriken ağır metalleri öldürüyor. Ancak doz ve kullanım süresi önemli. Otizm doğuştan kaynaklanmıyor. Patojenler, birtakım aşıların içerisindeki cıvalar, beslenme bozukluğu ve radyasyon kalıntıları gibi çok farklı toksisiteler otizme yol açıyor. Klordioksit bu etkenlerin beyin ve bağırsaklarda yarattığı iltihabı iyileştiriyor.”

Haberin Devamı

‘Ekmekle peynirden uzak durmalılar’

Kerri Rivera şöyle konuştu: “Her 59 çocuktan birinde otizm görülüyor. Çalışmalara göre 2030’da her iki çocuktan birinde otizm görülecek. Bu hastalığın en büyük nedeni, vücuda giren zararlı maddeler (patojenler ve toksisite). Otizmli çocuğu olan kadınların tamamına yakınında hipotiroid sorunu tespit ettim. Diş macunlarında kullanılan florid, beyni olumsuz etkiliyor. Radyasyon, diş dolgusu, GDO’lu gıdalar, özellikle cıva içeren aşılar otizme neden oluyor. Otizmli çocuklarda bağırsaklar besin ve sıvıyı tutamıyor. Bu çocuklarda sindirim sistemi tam çalışmadığından gluten ve kazein yani süt ürünü proteinlerine karşı hassasiyet var. Gluten ve kazeinler tam sindirilemeyince bağırsakta oluşan maddeler beyne giderek inflamasyona neden oluyor. Bunu önlemek için iyi bir diyet gerekiyor. Otizmli çocuklar tahıl ürünleri, ekmek ve süt ürünlerinden uzak durmalı. Peynir tüketmemeleri gerekiyor. Yağlar beyin sağlığı için çok önemli. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, fındık ve avokado yağı, çörek otu yağı beyni onarıyor.”

Haberin Devamı

Otizmin tedavisinde  ‘klordioksit’ iddiası

Kerri Rivera arkadaşımız Mert İnan’a konuştu.

75 ülkede uygulanıyor

Kerri Rivera şunları söyledi: “Klordioksit, oral, rektal ve banyo şeklinde kullanılabiliyor. Kiloya bağlı doz alımı kritik bir konu. Sözünü ettiğim madde günde bir veya üç damla arasında sekiz kez kullanılıyor. Bazı otizmli çocuklar 3-4 ayda kendilerini iyi hissederken, bazıları da 3-4 yıllık sürede iyileşme gösterdiler. Klordioksit maddesinin otizmli çocuklarda olumlu etkileri var. Klordioksit zamanla ilerleme kaydedilmesini sağlıyor. İltihap aşağı çekilip, patojenler yok oldukça otizmli çocuklar kendilerini daha iyi hissediyor. Konuşma, sosyalleşme, uyku düzeni, göz temasında ilerleme kaydediliyor. Yöntem 75 ülkede uygulanıyor. Oğlum 44 kilo olduğundan bir gün içinde 24 damla maddeyi içirdim. Klordioksit alımından sonra vücudu patojenleri attı. Patrick sonra gülen, göz teması kurmaya başlayan bir çocuk haline geldi. Sekiz yıl boyunca bizlerle göz teması kurmayan oğlumuz gözlerimizin içine bakıyordu.”