Gündem Otizmli çocuklar için yüzecekler

Otizmli çocuklar için yüzecekler

18.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı Sıralamasında 1. sıraya yerleşen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 22 Temmuz’da gerçekleşecek. Türkiye’den ve dünyadan her meslekten ve her yaştan insanı spor, eğlence, yarışmak ve sosyal fayda yaratmak için 30. defa Boğaz’da buluşturacak olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile binlerce katılımcı, Asya’dan Avrupa’ya kulaç atacak, kürek çekecek.

Otizmli çocuklar için yüzecekler

Tohum Otizm Vakfı, Adım Adım Platformu ile gönüllü yüzücüler de yarışta yer alacak. Farklı firmaları temsil eden kurumsal ve bireysel yüzücüler kulaçlarını hem otizme farkındalık yaratmak için atacak hem de kampanya açarak 5 Ağustos’a kadar sosyal çevresinden topladığı bağışlarla bu çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “Dünyada her 68 çocuktan birisi otizm riskiyle doğuyor. Bu anlamda sporseverleri Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yanımızda olmaya davet ediyoruz” dedi.