Gündem Otizmlilere SOBE’den destek

Otizmlilere SOBE’den destek

21.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin otizm alanında en kapsamlı ve en büyük merkezi olma özelliğine sahip Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE), 2016 yılında Konya’da kuruldu.

Otizmlilere SOBE’den destek

Otizmli çocuğu olan bir ailenin, “otizmli evladımı bırakacak yerim olmadığı için yıllardır ameliyatımı bile olamıyorum” demesiyle başlatılan hareket ile otizmli bireyler için bütün ihtiyaçlara en iyi cevabı verecek bir merkez olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

Kişiye özel program

Otizmli bireye sahip olan aileler, mimarlar, bu alanda hizmet veren dernek ve vakıflar, yurt içinde ve dışında yapılan incelemeler doğrultusunda otizmli bireyler için en uygun ve ihtiyaçlara en iyi cevabı verebilecek bir merkez kurma kararı aldı.

Projenin sürdürebilir olması için, 2016 yılında merkezin bir vakıf tarafından yürütülmesine karar verilerek; dönemin valisi, büyükşehir belediye başkanı, Selçuklu belediye başkanı, rektör ve akademisyenlerden oluşan 31 kişilik mütevelli heyeti ile Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı kuruldu. 21 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren SOBE Vakfı, terapilerle desteklenen eğitimin etkisinin çok daha hızlı ve kalıcı olduğuna inanarak otizmli bireyler için binicilik, yüzme ve spor eğitimleri veriyor.

Haberin Devamı

Bunun yanında su altında yüzen, at üzerinde dörtnal giden, bisiklet süren, masa tenisi oynayan öğrenciler yetiştirerek ulusal ya da bölge şampiyonalarında derece almalarını sağlıyor. SOBE Vakfı, eğitim ve terapi programları ile hizmet alan öğrencilerine vakıf tarafından burs vererek otizmli bireylerin eğitimlerini bireysel ve kişiye özel bir program, yöntem ve materyal ile sunuyor. Vakıfta öğrencilerin her birine özel yıllık eğitim programları hazırlanıyor.