Gündem Otobüsün devirdiği direkle ölüme 220 bin TL tazminat

Otobüsün devirdiği direkle ölüme 220 bin TL tazminat

14.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de, belediye otobüsünün çarptığı sinyalizasyon direğinin başına düşmesi sonucu ölen Gülçin Doğan’ın ailesinin açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Otobüsün devirdiği direkle ölüme 220 bin TL tazminat

Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kuruluşu ESHOT, şoför ve sigorta şirketini, yasal faizi hariç toplam 220 bin 587 lira 43 kuruş tazminat ödemeye mahkzm etti.

Haberin Devamı

Kaza, Cumhuriyet Meydanı’nın karşısında, 10 Aralık 2010’da meydana geldi. Mustafa Taner Dinç yönetimindeki Halkapınar-Arıkent seferini yapan belediye otobüsü, ani fren nedeniyle kontrolden çıkıp orta refüjdeki sinyalizasyon direğine çarptı. Devrilen direk, bu sırada yakından geçen muhasebeci Gülçin Doğan’ın başına düştü. Ağır şekilde yaralanan Gülçin Doğan, yoğun bakımdan çıkamadı ve 7 gün sonra öldü. Karakolda, viraja kontrollü olarak girmek isterken kazanın meydana geldiğini söyleyen sürücü Mustafa Taner Dinç, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Temyize gönderdiler

Gülçin Doğan’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla ESHOT’ta otobüs şoförü Mustafa Taner Dinç hakkında ceza davası açıldı. Dinç, böyle olmasını istemediğini anlatırken, “Hızım 15 kilometreydi. Yağıştan dolayı yerler kaygandı. Demir mazgallar birden kalkınca direksiyon hâkimiyetim kayboldu. Talihsiz bir olay oldu. Ben de her gün üzülüyorum” diye konuştu. Hâkim, yargılama sonunda Dinç’i 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı ertelemeyip paraya da çevirmedi. Gülçin Doğan’ın eşi Lütfi Doğan, verilen cezaya tepki gösterdi. Doğan, “Eşim kırmızı ışıkta kaldırımda bekliyor, kurallara uyuyor. Ancak otobüs, eşimin ölümüne sebep oluyor. Şoföre az ceza verildi” dedi. Hukuki mücadelesini bırakmayan acılı eş Lütfü Doğan, şoför, çalıştığı şirket ile sigorta şirketine karşı 167 bin liralık manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

İzmir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Hâkim Muharrem Ünal, davalı üç tarafı da tazminat ödemeye mahkzm etti. Davayı kaybeden taraflar kararı temyize gönderdi.