Gündem ÖYM’deki davalar ağır ceza mahkemelerinde

ÖYM’deki davalar ağır ceza mahkemelerinde

18.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Balyoz davasında aldığı mahkumiyetler Yargıtay tarafından bozulan 88 sanık ile ilgili dosya Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

ÖYM’deki  davalar ağır ceza  mahkemelerinde

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava, KCK, Cübbeli Ahmet Hoca Davası, Odatv ve ünlülerin yargılandığı uyuşturucu davaları da kaldırılan özel yetkili mahkemelerden İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi.
6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile TMK’nın 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri 6 Mart’ta kaldırıldı. Bunun üzerine yasa gereği ellerindeki dava dosyalarına bakamayacak mahkemeler, dava dosyalarını suç yerine göre göndermeye başladı.

Dink davası
Yargıtay tarafından bozulan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın da mahkemesi değişti. Kapatılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink davasını Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Öte yandan oyuncu Kenan İmarzalıoğlu’nun da sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu davası 22 Ağır Ceza Mahkemesi’nden 19 Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu çetesi davası 16 Ağır Ceza Mahkemesi’nden 18 Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dosyaların gönderildiği mahkemeler dosyaları inceleyecek ve duruşma tarihlerini belirleyecek.