Gündem Öymen Ailesi’nin acı günü... Aysel Öymen hayatını kaybetti

Öymen Ailesi’nin acı günü... Aysel Öymen hayatını kaybetti

24.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü, gazeteci-yazar Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen 96 yaşında hayatını kaybetti.

Öymen Ailesi’nin acı günü... Aysel Öymen hayatını kaybetti

CEYDA ULUKAYA/İSTANBUL- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Aysel Öymen, yurt dışında çeşitli diplomatik görevler üstlenmiş, 1978’de Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olmuştu.

Haberin Devamı

Altan Öymen’le Ankara’da Mülkiye yıllarında tanışıp 1956 yılında evlenen, iki çocuk sahibi çift, 60 yılı aşkın mutlu evlilikleri hakkında birçok kez röportaj vermişti. Aysel Öymen bir röportajında tanışmalarını şöyle anlatmıştı: “İkimiz de Mülkiye’de okuyorduk. Tanışıyorduk ama samimi değildik. Mülkiye’de derslerde sıra kapışılırdı. Ben bir gün derse geç kaldım ve arkalarda bir sıraya oturmak zorunda kaldım. Yanım boştu. Altan sınıfa girdi. Ben de ‘Ayhan burası boş’ dedim. Adının Ayhan olduğunu sanıyordum çünkü. Adını yanlış bildiğim adama aşık oldum kısacası.”

2018’de kaybettiğimiz Milliyet Yazarı Güngör Uras da bir yazısında Aysel Öymen’i şöyle anlatmıştı: “Altan başarılı bir gazetecidir. Ama Aysel de başarılı bir kamu görevlisidir. Önceden tanıdığım Aysel’e torpil yapayım... Altan’ın başarısında Aysel gibi bir karısı olmasının büyük, hem de çok büyük payı vardır.”