Gündem Öz’ün ‘Terazi’si İranlı gözaltında

Öz’ün ‘Terazi’si İranlı gözaltında

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinde, FETÖ’nün firari savcılarından Zekeriya Öz tarafından 2010 yılında Ergenekon soruşturmaları kapsamında “Terazi” kod ismiyle gizli tanık yapılıp serbest bırakılan ve 2014’te kızı ve şoförünün öldürülmesinin ardından birçok intikam cinayetine giriştiği ileri sürülen İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerif Zindaşti, dokuz adamıyla birlikte gözaltına aldı.

Öz’ün ‘Terazi’si İranlı gözaltında

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Zindaşti, başta avukat Kudbettin Kaya’nın öldürülmesinden uyuşturucu kaçakçılığına, FETÖ sanığı ABD irtibat görevlisi Metin Topuz’la ilişkilerinden ABD uyuşturucuyla mücadele örgütü DEA ve yine ABD istihbarat teşkilatı CIA adına faaliyette bulunmaya kadar değişik suçlamalarla karşı karşıya.

Haberin Devamı

Öz’ün gizli tanığı

Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007’de Büyükçekmece’de düzenlenen bir uyuşturucu operasyonuyla gündeme geldi. 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanan Zindaşti daha sonra 2010’da dönemin FETÖ’cü savcısı firari Zekeriya Öz’e verdiği ifade ile gündem oldu. Öz tarafından “Terazi” kod ismiyle Ergenekon soruşturmasında gizli tanık yapılan Zindaşti, 21 Ekim 2010’da verdiği ifadede, tutuklu uyuşturucu kaçakçısı Cemal Nayır’ın 1 Milyon dolar rüşvetle serbest kalacağını iddia etmişti. Zindaşti, bu ifadelerin ardından gizli tanık programına alınarak 2010 Ağustos ayında serbest bırakılmıştı. Zindaşti’nin serbest kalmasının ardından 4 yıl sonra, 22 Haziran 2014’te Yunan polisi uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Haberin Devamı

Kızı da öldürüldü

Adriyatik’te bir gemiye düzenlenen baskında, 1 ton uyuşturucu ele geçiren Yunan polisi uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen Orhan Ünğan’ın iki adamını gemide yakaladı. Gemiyi ihbar ettiği iddiasıyla Zindaşti’nin kızının içerisinde bulunduğu bir cipe Büyükçekmece’de silahlı saldırı düzenlendi. Lüks cipte bulunan Zindaşti’nin kızı ile şoförü öldürüldü. Olay sonrasında “Hedef bendim” diye ifade veren Zindaşti’nin kızının öldürülmesinin ardından Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar isimli şahıslar öldürüldü.

Zindaşti’nin kızının tetikçisi olduğu iddiasıyla öldürttüğü ileri sürülen iki şahısın yanlış infaza kurban gittikleri ortaya çıkarken, kızının katilinin peşini bırakmayan Zindaşti’nin iddiaya göre, Birleşik Arap Emirliği’nde olduğunu tespit ettiği tetikçiyi öldürtüp cinayetin ortaya çıkmaması içinde tuttuğu B.A.E. isimli kiralık katili de Panama’da öldürttüğü ileri sürüldü.

Avukat cinayeti

Seri cinayetlerin arkasından avukat Kudbettin Kaya da geçtiğimiz yıl Yeşilköy’de bir restoranda öldürüldü. Uyuşturucu kaçakçılarının avukatı olarak bilinen Kaya, Zindaşti’nin kızının öldürülmesiyle ilgili olarak görülen davada, cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Orhan Ünğan’ın avukatlığını yapıyordu. Kaya’nın öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada cinayetin içerisinde yardım yatakçı ve gözcü olarak bulunan şahısları yakalayan polisin, bu şahısların verdiği bilgi doğrultusunda Zindaşti’ye ulaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Casusluk suçlaması

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınması beklenen Zindaşti’nin ABD irtibat görevlisi FETÖ sanığı Metin Topuz’la ilişkisi doğrultusunda da sorgulanacağı öğrenildi. Uyuşturucu kaçakçısı olarak, ABD’nin uyuşturucuyla mücadele örgütü DEA’yla birlikte yıllardır ortak çalıştığı tespit edilen Zindaşti hakkında ileri sürülen bir diğer iddianın ise CIA adına Türkiye’de casusluk faaliyetlerinde bulunma olduğu öğrenildi.

Yazarlar