Gündem Özarslan 4 gün sonra toprağa verilebildi

Özarslan 4 gün sonra toprağa verilebildi

28.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonlar sırasında Bağcılar’da öldürülen Günay Özarslan’ın cenazesi 4 gün sonra toprağa verildi.

Özarslan 4 gün sonra  toprağa verilebildi

Gazi Mahallesi’ndeki cemevinde süren cenaze krizi CHP ve HDP milletvekillerinin girişimiyle sona ererken, Özarslan’ın tabutu kadınlar tarafından taşındı. PKK, IŞİD ve DHKP-C’ye yönelik operasyonlar kapsamında evine yapılan baskında polis tarafından vurularak öldürülen Günay Özarslan’ın cenazesi uzlaşmaya varılmasının ardından toprağa verildi. Alevi kurum temsilcilerinin yanı sıra, CHP milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Aykut Erdoğdu ile HDP milletvekili Ali Kenanoğlu’nun oluşturduğu heyetin İstanbul vali yardımcılarıyla gerçekleştirdiği görüşmeyle uzlaşma sağlandı. Gazi Mahallesi’ndeki Cemevi’nden alınan cenazenin akasından ‘Günay

Haberin Devamı

Özarlan Ölümsüzdür’ yazılı pankartla yürüyüş yapan grup sık sık slogan attı. Gazi Cemevi önüne getirilen cenaze araçtan indirildi. Günay Özarslan’ın cenazesini kadınların taşıması dikkat çekti. İsmet Paşa Caddesi’nde yürüyen grup Gazi Mezarlığı’na doğru ilerledi. Cenaze daha sonra Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. İstanbul Valiliği, “Cenazenin defin töreninin yapılması için görüşmek isteyen heyet ile Valilik yetkililerimiz bir araya gelmiş ve bu görüşme sonucunda cenazenin silah taşıma, yüz kapama, örgütsel kıyafet giyme ve propaganda yapma gibi kanunların yasakladığı eylemlere tevessül etmemek ve en kısa güzergahın kullanılması kaydıyla dini hassasiyet ve geleneklere göre defnedilmesinde bir engellemenin söz konusu olmayacağı hususlarında mutabık kalınmıştır” açıklamasını yaptı.