Gündem Özel harekâtçılar Gölbaşı’nda anıldı

Özel harekâtçılar Gölbaşı’nda anıldı

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde 44 şehidin verildiği Özel Harekât Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Özel harekâtçılar Gölbaşı’nda anıldı

Şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu alana karanfil bırakan Şentop ve Soylu, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanlığı Müzesi’ne geçti. Şentop, burada imzaladığı anı defterine şunları yazdı:

Haberin Devamı

“Aziz milletimizin şerefli evlatları, 15 Temmuz gecesi istiklalimize, irademize ve vatanımıza kasteden hainlerin karanlık tertibine karşı canlarınızı siper ettiniz ve şehadete yükseldiniz. Milletimiz uğradığımız ihaneti ve faillerini unutmadığı gibi siz kahramanlarını da gönlünün en müstesna mevkisinde tutmakta ve bağrından sizleri çıkardığı için gurur duymaktadır.”

Şentop ve Soylu, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği ve Polis Şehitliği’nde düzenlenen anma programına da katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Şentop ve Soylu kabirleri tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

‘Oğlum hayalleriyle birlikte gitti’

Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği, dün ziyaretçi akınına uğradı. Şehitliği ziyaret eden aileler, Türk bayrakları asılı kabirleri karanfillerle süsleyip, dua etti. Şehit Halil Işılar’ın annesi Hülya Işılar, oğlunun Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde şehit düştüğünü belirterek, “Hayalleri vardı, hayalleriyle gitti. Bir tek oğlumdu, yan gözle bakmaya kıyamazdım ama o hainler, kendini bilmez hadsizler böyle yaptı” dedi.

Yazarlar