Gündem Pakistan MİLGEM Projesi’nin son gemisi PNS TARIQ suyla buluştu

Pakistan MİLGEM Projesi’nin son gemisi PNS TARIQ suyla buluştu

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pakistan MİLGEM Projesi’nin dördüncü ve son gemisi PNS TARIQ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in katıldığı törenle Karaçi Tersanesi’nde denize indirildi.

Pakistan MİLGEM Projesi’nin son gemisi PNS TARIQ suyla buluştu

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada Türkiye ve Pakistan’ın stratejik bir vizyonla, dostluğu ve potansiyeliyle uyumlu şekilde günden güne dayanışmasını geliştirdiğinin ve derinleştirdiğinin altını çizerek “Türkiye gibi Pakistan da sınırlarının hemen yanı başındaki istikrarsızlıklara bağlı olarak terörizm gibi çeşitli sınamalarla karşı karşıyadır. Terörün her türlüsüyle 40 yıldır mücadele eden bir ülke olarak, Pakistan halkının çektiği acıların ve ödediği bedelin farkındayız” dedi. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin, özellikle savunma kapasitesindeki son atılımlar sayesinde, bölgesinde önemli bir küresel aktör haline geldiğini belirten Yılmaz, “Türkiye, kendi ihtiyaçlarının ötesinde, dünyanın birçok gelişmiş ülkesi için de gemi inşa etmektedir. Savunma alanında geliştirdiğimiz kapasite sayesinde, müdahil olduğumuz süreçleri, kimsenin icazetini alma ihtiyacı duymadan, kendi irademizle yönetme kabiliyetine sahibiz. Küresel barış ve istikrarın tesisi, savunma sanayinde adil bir dengenin kurulmasına bağlıdır. Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde milli savunma sanayimizi geliştirdikçe bölge ve dünya barışına vereceğimiz katkının da artacağına inanıyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz bilgimizi, tecrübemizi ve teknolojimizi dostlarımızla paylaşmaya her zaman hazırız. Pakistan’la ortak projelerimiz de bu yaklaşımımızın güzel bir tezahürüdür” dedi. 

Yazarlar