Gündem Paksoylar’a beraat

Paksoylar’a beraat

05.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim’de üniversite mezunu Sinem Erköseoğlu’nun 4 yıl önce apartman boşluğuna düşerek ölmesiyle ilgili yargılanan Paksoy kardeşler beraat etti

Paksoylar’a beraat



Taksim Gümüşsuyu’nda, Boston Üniversitesi mezunu 24 yaşındaki Sinem Erköseoğlu’nun apartman boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili Paksoy kardeşlerin “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla yargılandığı dava 4 yıl sonra karara bağlandı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada cumhuriyet Savcısı Ümit Özkan, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların Erköseoğlu’nun kasten ya da taksirle ölümüne neden olduklarına dair mahkumiyetlerine yeterli, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle suç sabit olmadığından beraatlerine karar verilmesini talep etti. Ağır Ceza heyeti, sanıklar Can ve Emre Paksoy hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı ile adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasına hükmetti.

‘Adil bir yargılama olmadı’
Adliye çıkışında anne Ferah Kural, “Bugün burada adil bir yargılama olmamıştır. Mahkeme beraat kararı vermiştir, ancak Tanrı’nın mahkemesinde suçlulara beraat yoktur” dedi. Can Paksoy’un, beraat kararının okunmasının ardından serzenişlerine karşılık olarak “Kes be” dediğini öne süren Kural, “İçyüzünü göstermiştir” diye konuştu. Kural’ın avukatı da, “Dosyanın Yargıtay’da temyizini bir an önce yapacağız” dedi.