Gündem Palandöken’de mevsimin ilk kar yağışı beklenirken büyük şok!

Palandöken’de mevsimin ilk kar yağışı beklenirken büyük şok!

24.09.2023 - 16:50 | Son Güncellenme:

Erzurum'da yaklaşık 3200 metre rakımlı Palandöken Dağı’nın zirvesi Ejder Tepesi’ne mevsimin ilk karının yağması beklenirken, dolu sürprizi herkesi şaşırttı.

Bugün öğlen saatlerinde Palandöken Dağı’nın zirvesindeki beyaz görüntüyü gören vatandaşlar “Mevsimin ilk karı yağdı” sohbetleri yapmaya başlasa da dağın zirvesi Ejder Tepesi'ni yağın dolu beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

Birkaç saatliğine de olsa Palandöken’in zirvesini beyaza bürüyen dolu yağışı daha sonra yerini yağmura bıraktı.

METEOLOROJİ'DEN PEŞ PEŞE UYARI

Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Van çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi, Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 30

İstanbul: Az bulutlu ve açık 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 25

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri, öğle saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37