Gündem Fatih Terim'in yardımcısıyla ilgili şok iddia! Para trafiğinde Erkasap bağlantısı

Fatih Terim'in yardımcısıyla ilgili şok iddia! Para trafiğinde Erkasap bağlantısı

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığında Fatih Terim’in yardımcısı Müfit Erkasap’ın eşi olan Nur Erkasap’ın, Seçil Erzan’la sıkı para ilişkisi içerisinde olduğu iddia ediliyor.

Fatih Terimin yardımcısıyla ilgili şok iddia Para trafiğinde Erkasap bağlantısı

ÇİĞDEM YILMAZ - Fon dolandırıcılığında ismi öne çıkan isimlerden biri de Nur Erkasap. Dosyanın sanıkları arasında yer almayan Nur Erkasap’ın Seçil Erzan’ın verdiği senete borçlu olarak imza attığı, Emre Belezoğlu’nun fona yatırdığı parayı aldığı iddianameye yansıyan detaylar arasında. Denizbank’ın Teftiş Raporu’nda da Nur Erkasap’ın, “Erzan’la birlikte hareket ettiği” değerlendirmesine yer verilerek, Fatih Terim’in eşi Fulya Terim’den Erkasap’a yüklü mikarda para gönderildiği bilgisi paylaşıldı. 

Haberin Devamı

Raporda “Erkasap’ın Erzan’la birlikte hareket ediyor olabileceğine dair çeşitli bulgulara rastlandığı” belirtilerek, şöyle devam edildi: 

“Mert Zeydanlı’nın Seçil Erzan’a banka dışında para verdiği esnada yanlarında Nur Erkasap’ın da bulunduğuna yönelik beyanı ile tarafımızla paylaştığı Nur Erkasap’ın borçlu ve Seçil Erzan’ın kefil olduğu senet görüntüsü, adı geçenin Seçil Erzan ile birlike hareket ettiğini göstermektedir. Volkan Bahçekapılı, 22.03.2023 tarihinde 400 bin dolar ve 29.03.2023 tarihinde 1 milyon dolar tutarında Nur Erkasap’ın hesabına para göndermiştir. Nur Erkasap hesabına gelen 1 milyon doları aynı gün 800 bin dolar ve 120 bin dolar olmak üzere iki parçada nakit çekmiştir. 22.03.2023 tarihinde de Volkan Bahçekapılı şifahen 22.03.2023 tarihinde 400 bin dolarlık tutarı Seçil Erzan’a teslim etmesi için ‘Nur Abla’ya transfer ettiğini belirtmiştir.” 

Haberin Devamı

"PARA ALDIM, ÖDEME YAPMADIM"

İddianamede Erzan’ın, Nur Erkasap ilgili ifadesi şöyle: “Nur Erkasap fon vaat ettiğim kişilerdendir. O da fona para yatırmak istiyordu ancak nakit parası yoktu. Kendisine fondan bahsettiğim için o da o esnada para alacağım Mert Zeydanlı’ya kefil olabileceğini söyledi. Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün şubede odamda Nur Erkasap ile birlikte alacaklı Mert Zeydanlı’nın olduğu bir senet oluşturduk. Bu senette Nur Erkasap borçlu olarak yazılıyordu. Ben de kefil oldum. Mert Zeydanlı da alacaklıydı. Sonra senedin vadesi geldiğinde ben Mert Zeydanlı ile konuşup senedi iptal ettirdim. Ben Nur Erkasap’tan nakit para hiç almadım. Fon vaadiyle para aldığım kişilerdendir. 75 bin dolar para aldım ancak kendisine herhangi bir ödeme yapamadım. Bu parayı bankadaki şubede odamda teslim aldım.”

"ÇARESİZ BİR KADINI MANİPÜLE ETTİ"

Nur Erkasap’ın avukatı Tufan Karataş, iddialara şöyle cevap verdi:

“Fulya Terim’den Erkasap’a para transferi yok, bu kesinlikle yalan. İkincisi, Nur Erkasap’ın elinde küçük bir birikim var. Nur Abla ile Seçil hanımın tanışıklığı da çok eskiye dayanmıyor, toplasan bir sene anca var. Bu fon olayını da herkesin duyduğu gibi Nur Abla da duyuyor. Elinde 350 bin-400 bin dolar kadar para var. Nur Abla da bu parayı fona yatırsın diye Seçil’e veriyor. Sonra fon getirisi bir türlü gelmeyince, Nur Abla biraz kaygılanıyor. ‘Benim durumu biliyorsun, tek bir kadınım, evin tüm yükü bende, para batarsa problem yaşarım’ diyor. Seçil de, ‘Abla batmayacak’ diyor. Sürekli Nur ablayı şöyle kandırıyor ‘Abla ben senin paranı teslim edeceğim ama fona 2 milyonluk kadar giriş yapacağım, bu girişi yaptıktan sonra senin paranı fondan çıkarabilirim ama şu anda fona para yatıracak kimse yok’. Sonra diyor ki ‘Mert Zeydanlı var, o da senet istiyor’. Nur abla da diyor ki, ‘Kime ne senedi vereceğim’, ‘Abla bir şey olmayacak, senin paranı bu şekilde fondan çekebilirim’ diyor. Parasını kurtarmak isteyen çaresiz bir kadını böyle manipülasyonlarla hiç istemediği bu döngünün içerisine dahil ediyor. Kim ister hesabına hiç dahlinin olmadığı bir hikayeyle ilgili para gelsin. Mert Zeydanlı’nın senedini Nur hanımın imzaladığı söyleniyor ama senedin aslı nerede? Öyle bir senet yok ortada, sadece adam parasını alsın diye Seçil’den teminat gibi bir senet alıyor ve senet yok ortada. Bir de şöyle bir şey var, tek paranız Seçil de onu kurtarmak için önünüze sürülen her saçmalığı kabul etme ihtimaliniz çok yüksektir.”

Haberin Devamı

HAPİS İSTEMİ 226 YILA KADAR ÇIKTI

Haberin Devamı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnanın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, bir fonzede daha eklendi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 18 mağduru dolandırdığı öne sürülen Seçil Erzan ve 5 sanık ile ilgili 14 farklı eylemden dolayı dava açılmıştı. 

Mert Zeydanlının da, Seçil Erzan’a 2 milyon 720 bin dolar verdiği, ancak bu zamana kadar parasını geri vermemesi nedeniyle şikayetçi olması üzerine Erzan’ın dolandırıcılık eylemi 15. eylem olarak dosyaya girdi. Zeydanlı ifadesinde, Seçil Erzan’ın kendisini odasına davet ettiğini ve “Fatih Terimin özel fonuna 2 milyon dolar yatırırsam 45 gün sonra yüzde 20 kâr alacağını, ama bu bilginin çok gizli olduğunu” söylediği anlattı. 

Haberin Devamı

'NUR'U ARADIM'

Zeydanlı, “Fatih Terim ve Müfit Erkasap’ın malvarlığını eşleri Fulya Terim ve Nur Erkasap yönetiyordu. Nur Erkasapı aradım, ertesi gün şubede Erzan’ın odasında buluşmak üzere sözleştik. Hemen verebileceğim para miktarı 1 milyon 525 bin dolardı. Erzan kabul etti, ‘Bu parayı kesinlikle getirmen gerekir yoksa benim hakkımda soruşturma açarlar çünkü şimdi talimat vereceğim’ dedi. Dahili telefonundan Fatih Terim’in fonunun tamamlandığını ve işlemin kestirilmesi talimatını verdi” dedi. 

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Savcılık, Erzan hakkında düzenlediği iddianameyi, ana davanın görüldüğü İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme, yeni iddianamenin de hukuki irtibat nedeniyle ana dosyayla birleştirilmesine hükmetti. Böylece 18 mağdur sayısı 19’a yükselirken, Seçil Erzan için istenen ceza talebi de 69 yıldan 226 yıla kadar hapis istemine çıkmış oldu.

65 BİN DOLARI YAKTI, PARAYI ERZAN'A VERDİ

Denizbank’ın 15 sayfalık Seçil Erzan açıklamasında ilginç bir ayrıntı yer aldı. “Banka para çekmek isteyen müşterilerine neden paranı çekiyorsun diye sorabilir mi?” sorusuna cevap verilen bölümde, “Bir şikayetçi vadesine bir gün kalan Kur Korumalı Mevduat hesabındaki yaklaşık 2 milyon USD tutarındaki parayı çekme talebinde bulunmuştur. Müşterinin parasını çekmesi durumunda edeceği zarar ve yalnızca bir gün daha beklerse sağlayacağı kazanç tutarı dikkate alındığında, 65 bin USD kayba uğrayacağı bildirilmiş ancak müşteri ‘ev alacağını’ beyan ederek parasını çekmek konusunda ısrarcı olmuştur. Müşterinin bir dolandırıcılık olayına maruz kalmış olmasından şüphe duyan şube çalışanımız kanunen böyle bir zorunluluk olmadığı halde, müşterinin evine giderek tekrar kayıplarını hatırlatmış ama şikayetçi, çalışanımıza ‘parayla ikamet ettiği evi çok ucuz bir fiyata satın alacağı’nı teyiden bildirmiştir” denildi. 

O İSİM ÇEVİKER

Bankanın sözünü ettiği mağdur, 7 Nisan’da bankaya giderek parasını soran iş insanı Bülent Çeviker. Bülent Çeviker, savcılık ifadesinde Denizbank’ın anlatımından hiç söz etmeyerek, Erzan’a 3 milyon dolar olarak geri almak üzere 2 milyon doları eşi ve oğlu aracılığıyla “Ali Böcügöz” (Ali Yörük olduğu düşünülüyor) isimli şahsa teslim ettiğini anlatarak, şöyle devam etti: 

'BANKADAN ŞİKAYETÇİYİM'

“Seçil Erzan’dan bu zamana kadar üç adet belge teslim aldım. Bu belgeler hem Denizbank kaşeli hem de Seçil Erzan’ın bizzat ıslak imzasını içermektedir. Seçil Erzan’dan şikayetçiyim. Ayrıca tüm banka sorumlu, yetkililerinden şikayetçiyim.”