Gündem Parkan Özturan kimdir?

Parkan Özturan kimdir?

15.07.2019 - 07:38 | Son Güncellenme:

Parkan Özturan yaşamını yitirdi. Ünlü tiyatro oyuncusu girdiği şeker komasından dolayı hastanede hayatını kaybetti. Kangren nedeniyle iki bacağını da kaybeden Parkan Özturan bir dönem birçok dizi, film ve tiyatroda yer almıştı. Peki, Parkan Özturan kimdir?

Parkan Özturan kimdir

Tiyatro oyuncusu, yayıncı ve çevirmen Parkan Özturan, girdiği şeker komasından dolayı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

PARKAN ÖZTURAN KİMDİR?

1 Eylül 1960 tarihinde doğdu. Ortaoyuncular-Ferhan Şensoy Tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı.

1977-82 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro, şan-opera eğitimi aldıktan sonra 2009'da kangren nedeniyle bir ayağını kaybetmiş ve maddi durumu iyi olmadığı için Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden senet imzalatılarak taburcu edilmişti.

Daha sonra 2010 Şubat'ta Hamburg'a gelen Parkan Özturan, şeker hastalığı yüzünden burada tekrar rahatsızlanmış ve hastanede yapılan operasyonla ikinci bacağını da kaybetmişti.

1990-95 senelerinde özel televizyonlarda yapımcı, yönetmen ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatında Edisyon Kritik Hataları, Türkçe Sözlüklerde Kavram Yanlışları gibi telif kitaplarıyla Beşir Fuad Külliyatı gibi çeviri kitapları var.

Haberin Devamı

Birçok dizi ve filmde yer almıştır.

Parkan Özturan kimdir