Gündem Parkımıza çivi bile çaktırmayız

Parkımıza çivi bile çaktırmayız

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediyesi’nin Abbasağa Parkı’na kafe inşaatı semt sakinlerinin tepkisini çekti. İnşaat şimdilik durdu. Belediye Başkanı Hazinadar, referundum mesajı verdi

Parkımıza çivi bile çaktırmayız


Abbasağa Parkı’na Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılmak istenen kafe projesi tartışmaları beraberinde getirdi. Semt sakinlerinin tepkisi üzerine geri adım atmak zorunda kalan Belediye Başkanı Hazinadar, söz konusu projenin şimdilik rafa kaldırıldığını, 7 Haziran sonrası kafe için semt genelinde referundum yapılabileceğini açıkladı. Ancak bu açıklamalar bile semt sakinlerinin tepkilerini dindirmeye yetmedi. “Park bizim semt bizim” sloganıyla bir araya gelen Abbasağa sakinleri, “Tek yeşil alanımız olan parkımıza sahip çıkacağız. Abbasağa Parkı’nın bozulmasını istemiyoruz. Beşiktaş Belediyesi’ne tek bir çivi bile çaktırmayız” diye tepkilerini ortaya koydu.
‘İkinci Gezi olur’
Dün Abbasağa Parkı’nda yaşananları yerinde incelemek için semtin yolunu tuttuk. Bemt sakinleri kafe projesine karşı. Özellikle genç ve orta yaştaki birçok kişi kafe projesinde ısrar edilmesi durumunda ikinci Gezi olaylarının Abbasağa’da yaşanacağını dile getirdi. 55 yıldır Abbasağa’da yaşayan Hidayet Adilce, balkonundan tepkisini şöyle dile getirdi:
“Burası 1940’lı yıllara kadar mezarlıktı. Kabirlerin taşınmasından sonra yeşil alan yapıldı. Abbasağa Parkı’nda çay bahçesi veya kafeye ihtiyaç yok. Evimizde yiyecek, içecek hazırlayıp parkta vakit geçirebiliyoruz. Ayrıca parkın çevresinde çay içilecek mekanlar da var. Belediye başkanımız ‘Vatandaş öyle istedi’ diyor ama fikrimizi almadı. Birkaç kişinin talebiyle hareket edilmesi doğru değil. Kafe yapılmasını istemiyoruz, buna izin vermeyiz.”
Abbasağa Mahallesi’nde 6 yıldır ikamet eden Emre Deklem ise “5 kadın parka kafe istedi diye, tüm semti karşınıza alamazsınız. Abbasağa hem mahallenin hem de Beşiktaş semtinin ortak yaşam alanıdır. İnsanlar buraya termosunu alıp geliyor. Parkların rant alanlarına çevrilmesine izin vermeyiz” diye konuştu.
Belediyeye uyarı
Köpeği ile her gün Abbasağa’da spor yapan Gonca Yöndem de tepkili. Yöndem, “Burası mahalle parkı. Yıldız veya Ulus Parkı değil. Belediyen bu ayrıma dikkat etmeli. Halkı düşünüyormuş gibi yapıp, özelleştirmeci ve ticari kazanca dönük projeleri istemiyoruz. Kafe ısrarı veya parkta başka proje karşısında halkı bulur. Sonuna kadar direniriz” dedi.

Haberin Devamı

Süreç nasıl başladı?

Abbasağa Mahallesi Muhtarı Yüksel Sağat, yaşanan sürecin çıkış noktasını şöyle anlattı: “Birkaç kadın mahalleli kışın oturabilecekleri çardak tarzında kafe yapılmasını istiyordu. Yerel seçimlerden önce bu talebi Murat Bey’e ilettiler. Bu kişiler, 1 ay önce Murat Bey’e taleplerini yinelemişler. Bunun üzerine belediye harekete geçti. Ancak tepkiler olunca iş makineleri geri çekildi.”