02.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kurzchalia, “Planlanmış bir şey değildi. Ben aslında susuz yaşayabilen kurtçuklar üzerinde çalışıyordum” diyor. Ancak, bir kurtçukta “DJ-1” geninin hasar gördüğü tespit edildi. Bu genin hasarlı hali, Parkison hastalığı olan kişilerde görülüyor. DJ-1 geni, beyin hücrelerinde D-laktik ve glikolik asit için enerji desteği sağlıyor.
Asitler olmadığı zaman, hücreler ölüyor. Araştırmacılar, Bulgar yoğurdunun bu hücreleri onardığını keşfetti. Kurzchalia, “Bulgar yoğurdunun işlenmemiş oluşu, birçok bakterinin yoğurt içinde yaşamaya devam etmesini sağlıyor. Bu yoğurt özellike D-laktik açısından oldukça zengin” diyor. Bulgar yoğurdunun birkaç yıl içinde Parkinson tedavisine yönelik satışa sunulacağı açıklandı. Eskiden yapılan bir araştırmada da Bulgar çiftçilerin uzun yaşam sırrının bu yoğurt olduğu belirtilmişti.