Gündem Parsel pafta sorgulama işlemine ait bilinmesi gerekenler!

Parsel pafta sorgulama işlemine ait bilinmesi gerekenler!

01.08.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulaması ile arazi durumunu öğrenmek oldukça kolay hale geldi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan parsel pafta sorgulama hizmeti E-devlet platformu üzerinden kullanılabiliyor. E-devlet üzerinden parsel pafta sorgulaması yapabilmek için sisteme giriş şifreniz olmalıdır.

Parsel pafta sorgulama işlemine ait bilinmesi gerekenler

Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından vatandaşlara verilen bazı hizmetler vardır. Bu hizmetlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. Kafamızda kurduğumuz zamanlarda bile karşılaştığımız bir imarın kime ait olduğunu öğrenmek için bu parsel pafta sorgulama işlemini kullanabiliriz. Öncelikle bizlerin yapması gereken bazı işlemler vardır. Çünkü normal şartlarda bir imar gerekli yasalara göre bir vakıfa ya da devlete ya da özel bir kişiye aittir. Bu imarların sahibi tarafından satılığa çıkarılmadığı süreçte bizler ne yazık ki bu arsayı alamayız. İşte bu nedenle gerekli olan sorgulama işleminden yararlanmamız gerekir. Parsel pafta sorgulama işlemi için vatandaşların çok fazla çaba sarf etmesine gerek yoktur. Çünkü eskiden kurum binasına giderek yapmamız gereken bu işlem artık son zamanlarda internet üzerinden yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların kısa yolları kullanması ile işlerini kolaylaştırarak online işlemleri oluşturması sonucunda meydana gelen bu hizmetten diledikleri zaman yararlanabilirler. Vatandaşlar adına düzenlenen bu parsel pafta sorgulama hizmetinden bizler ne zaman istersek yararlanabiliriz. Çünkü parsel pafta sorgulama işlemi artık o kadar kolay şekilde gerçekleştirilmektedir ki bizler bu şekilde merak ettiğimiz parsellerin kime ait olduğunu öğrenebiliriz. Ülkemizde geliştirilen online sistemler sayesinde vatandaşların hızlı bir şekilde işlem yapabilmeleri sağlanmıştır. Vatandaşlar olarak bizler de bu sağlanan sistemlerden ne zaman istersek yararlanabilme hakkına sahip oluruz. Vatandaşların aktif bir şekilde kullanımda olduğu internet alanında verilen bir hizmet olan e-devlet hizmeti bu noktada vatandaşlara bu parsel pafta sorgulama işleminin de yapılabilmesini sağlar. Bu işlem de bizlerin devlet kurumlarında olan şekilde kullanıma sahip olurlar. Devletin kullanım alanlarında olan bu işlemler için bizler de öncelikle internet erişiminin sağlanması için gerekli olan koşullar sağlanır. Vatandaşlarında e-devlet adı altında verilen bu sistemlerden yararlanabilmemiz için öncelikle bu sisteme kayıtlı olmamız gerekir. E-devlet sistemine kayıt işlemi için de e-devlet şifresi gerekir. Bizlerde bunun için e-devlet şifresi almak adına PTT kurumuna gidebiliriz. Postanede ki görevli memura sizler e-devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Bu noktada bizler de gerekli olan nüfus cüzdanı ve işlem ücreti olan 2 TL ücreti ödememiz gerekir. Bu gerekenleri teslim ettiğimiz müddetçe bizler kısa sürede bu e-devlet şifresini elde edebiliriz. Bu şifre ile artık resmi sayfaya giriş yapabiliriz. T.C. kimlik numaramız ve de e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra artık bizler kısa bir sürede bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Parsel pafta sorgulama işlemi için kurum adın tuşlayarak bu sayede bizler istediğimiz sayfaya hemen erişim sağlayabiliriz. Sonrasında da bizler parsel pafta sorgulama işlemini yapmak istediğimiz adresi site de ilgili alana girerek kısa sürede tapusunun kime ya da kimlere ait olduğunu bulabiliriz. Bu şekilde merak ettiğimiz arsanın diğer bilgilerini öğrenmek için kiminle iletişim kurmamız gerektiğini böylelikle bulabiliriz. Ne zaman istersek bu sistemden kolayca yararlanabiliriz.