Gündem Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

08.09.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama uygulaması günümüzde aktif olarak kullanılıyor. Parsel pafta sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar araziler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016

Yatırım amaçlı ya da kullanmak amaçlı bir çok mülk kategorileri bulunmaktadır. Bunlar ev, arsa, araz, dükkan, daire olabilir. Eğer sizler bu yatırım kategorisine ait olan arazi ya da arsa gibi mülkeler edinmiş iseniz zaman zaman imar planlarına bakmanız gerekebilir ya da bu imar planlarını önceden öğrenirseniz daha doğru bir yatırım yapmanız mümkün olacaktır. Eğer sizler de yatırım yapmak istiyoor fakat yapmadan öne arsaya ya da araziye ait bilgileri öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemler sayesinde gönül rahatlığı ile alım satım işlerinde bulunabilirsiniz. Ve yılda iki kere ödenmesi gereken bazı vergiler vardır. Eğer arsa ve araziniz var ise bu vergiiyi sizlerde yılda iki kere ödemeniz gerekecektir.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Fakat arsa ya da arazi alacaksanız ve satıcının dedikleri sizleri pek ikna etmediyse sizlerde Parsel ve Pafta Sorgulama işlemini gerçekleştirerek gönül rahatlığı ile alım satım işinizi gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü bu arazi ya da arsanın geçmiş döneme ait vergi borcu olabilir üzerinde bir hipotek olabilir ya da en basiti imar planını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Tüm bu ihtimalleri ortadan kaldırmak için Parsel ve Pafta Sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz sizlerin yatırmının doru olması için gerekmektedir. Ve artık gnümüzde bazı dolandırıcıların yaptığı gibi sizlere ait olan araziyi bir başlkalarına da sahte belgeler ile satmış olabilirler tüm bu güvensizliklerin netlik kazanması için Tapu Kadastro Müdürlüğü önemli bir hizmet sunarak vatandaşların gönlne su serpmiştir. Eğer sizlerde bu tarz alım satımlar yapacaksanız sizlere Parsel vePafta sorgulaması yapmanızı öneririz. Bu sayede ileride mağdur olmanızı engellemiş olabilirsiniz. Hızla gelişmiş olan ve hala da gelişmekte olan teknoloji günümüzde hemen hemen her ssektörde kullanılarak bir çok işlemi kolayca gerçekleştirmemizi sağlamıştır. Bunlardan biri de Parsel ve pafta sorgulama işlemidiri. Gelişen teknolojiye kayıtsız kalamayan Tapu Kadasto Müdürlüğü siz değerli vatandaşların zaman kaybetmeden ve yorulmadan parsel ve pafta sorgulama işlemini kolaylaştırmıştır. Bu hizmetten faydalanmanız için ayrıca bir şifreye ihtiyacınız yoktur. Ve internet erişiminin olduğu akıllı cep telefonları veya bilgisayarlardan Parsel ve Pafta sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.