Gündem Patlasa İstanbul kana bulanacaktı

Patlasa İstanbul kana bulanacaktı

30.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da PKK’ya ait 6 adet patlayıcı dolu çantayı 100 dolar karşılığında taşıyan ve otogarda polisle karşılaşınca korkudan çantayı fırlatıp kaçan 2 kişi hakkında 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Çantanın asıl sahibi için ise 31 yıla kadar hapis istendi...

Patlasa İstanbul kana bulanacaktı

 

ELİF ALTIN İstanbul - İstanbul Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda 28 Nisan tarihinde, bir aracın altında terör örgütü PKK’ya ait içerisi bomba dolu çanta ele geçirildi. Polislerin kendilerini fark etmesi üzerine söz konusu çantayı atarak kaçan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polisten korkup çantayı atan şüpheliler çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklanırken, çantanın kuryeliğini yaptıran diğer şüpheli de polise teslim olup ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 

Haberin Devamı

3 şüpheliye dava

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler İbrahim Zal ve Ramazan Arslan hakkında “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” suçundan 4 yıldan 8 yıla kadar, Yaşar Samur hakkında da “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” ve “Örgüt Üyesi Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleme” suçlarından 15.5 yıldan 31 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, 29 Nisan 2021 tarihi ile 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanmaya gidileceğinden söz konusu tarih öncesinde İstanbul’dan diğer illere yoğun bir gidiş olabileceği ve bu yoğunluğun silahlı terör örgütleri tarafından eylem fırsatı olarak görülebileceğinin değerlendirildiği anlatıldı. İddianamede, 28 Nisan 2021 günü saat 14.15 sıralarında Bayrampaşa’da ticari taksiden iki erkek şüphelinin indiği, şüpheli tavır sergilemeleri üzerine polisin bu kişilere yaklaştığı bunun üzerine şüphelilerin hızlıca kaçmaya çalıştıkları anlatıldı. Şüphelilerin polisin takibi sonucu yakalandığı belirtilen iddianamede, kovalamaca esnasında şüphelilerden Ramazan Arslan’ın elindeki çantayı yere attığı, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nün incelemesi sonucunda çantada 6 adet el yapımı parça ve basınç etkili bomba düzeneği olduğu, söz konusu bombaların 4 tanesinin uzaktan komutalı, 2 tanesinin ise zaman ayarlı olduğu ve bu düzeneklerin ülkeye Suriye’den sokulduğu belirtildi. 

Haberin Devamı

Kıyafet değiştirmişler

İddianamede şüpheli İbrahim Zal’ın polisten kaçarken otogarda bir yazıhaneye girdiği, otogarda diğer şüpheli Yaşar Samur ile buluştuğu ve kamufle olmak için de Samur’un üzerindeki tshirt ve kolsuz yeleği İbrahim Zal’a giydirdiği belirtildi. Şüpheliler üzerinde uyuşturucu madde analizi yapıldığı belirtilen iddianamede, 3 şüphelinin de vücudunda uyuşturucu tespit edildiği anlatıldı.

Şüpheliler ifadelerinde hiçbir örgütle bağları olmadığını, kuryeliğini yaptıkları çantada ise silah  olduğunu sandıklarını ileri sürdü. Savcı iddianamede, şüphelilerden Ramazan Arslan ve İbrahim Zal’ın beyanlarının itibar edilebilir nitelikte olduğunu, her iki şahsın da PKK/KCK ya da başkaca bir silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisakının olduğuna ilişkin tespitin bulunmadığını belirtti. Samur’un ise örgüt irtibat ve iltisak noktasında dosyada somut bir delil bulunmasa dahi silahlı örgüt adına suç işlediği değerlendirildiği kaydedildi.