Gündem Pençe-Kilit’te 5 asker şehit

Pençe-Kilit’te 5 asker şehit

25.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit düştü, 4 asker de yaralandı. Ağır yaralı 2 askerin de hastanede şehit olduğu olayın ardından bölgede operasyonlara hız verilirken bir grup terörist bir mağarada sıkıştırıldı.

Pençe-Kilit’te 5 asker şehit

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Daha sonra yapılan açıklamada ise hastaneye kaldırılan 2 askerin de şehit düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler (28), Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya (28), Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan (24), Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (25) ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin (25) acı haberi ailelerine ulaştırıldı. Şehit askerlerden Cankaya ve Doğan’ın nişanlı olduğu öğrenildi. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölgedeki operasyonlara hız verildi. Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandoların, bir grup teröristi mağarada sıkıştırdıkları öğrenildi. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Bakan Akar ve komutanlar sınırda

TSK’nın bölgedeki misilleme operasyonlarının karadan ve havadan devam ettiği belirtilirken, bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre gelişmenin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.