Gündem Pera Müzesi’nin yeni konuğu: Picasso

Pera Müzesi’nin yeni konuğu: Picasso

05.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pera Müzesi iki yeni sergiye kapılarını açıyor. Sergilerden biri ‘Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler’ sergisi... Bu sergi Picasso’nun 56 gravür ve 8 seramik eserinden oluşuyor.

Pera Müzesi’nin yeni konuğu: Picasso

Pera Müzesi, ‘Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler’ ve ‘Aurora: Kuzey Ülkelerinde Çağdaş Cam Sanatı’ isimli 2014 yılının ilk iki sergisiyle bugün sanatseverlerle buluşuyor. Avrupa’nın kuzeyinden güneyine uzanan, farklı sanat dallarının çeşitli eserlerini İstanbul’da aynı çatı altında buluşturan bu iki çalışma, yarından itibaren 20 Nisan’a dek eş zamanlı olarak sergilenecek.

Picasso Vakfı, Picasso Evi Müzesi işbirliğinde, küratörlüğünün Picasso Vakfı Kültürel Tanıtım Direktörü Mario Virgilio M. Arroyo tarafından yapılan ‘sergi, Picasso’nun Malaga’daki evinden seçilen 56 gravür ve 8 seramikten oluşuyor. Sanatçının çocukluk döneminden patik, gömlek gibi kişisel eşyalarının da yer aldığı sergide Picasso’nun sanatçı kimliğinden önce Malagalı sıradan bir çocuk olduğunun vurgusu yapılmaya çalışılmış.

Sanatçının bitmek bilmez sanatsal arayışının bir yansıması olan sergi, hayranı olduğu antik çağ temalarından, kadın figürüne kadar birçok konuya dokunuyor. 1923 - 1969 yılları arasında klasisizm, kübizm ve sürrealizmin etkisiyle farklı kalıp ve teknikler kullanarak şekillendirilmiş eserler, Picasso’nun sonsuz özgürlük ve özerklik anlayışının kanıtı niteliğinde. Sergi, farklı tema ve teknikler göz önünde bulundurularak altı bölüme ayrılmış.