Gündem Peş peşe uyarı geldi! 28 kent için 'sarı ve turuncu' alarm

Peş peşe uyarı geldi! 28 kent için 'sarı ve turuncu' alarm

11.12.2022 - 10:47 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, vatandaşları sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyardı. 28 kent için 'sarı ve turuncu' alarm verilirken peş peşe gelen uyarıların ardından Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzlukları ve alınabilecek önlemleri de tek tek sıraladı.

Peş peşe uyarı geldi 28 kent için sarı ve turuncu alarm

Yapılan en son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Manisa ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), Ege’de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Manisa ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), Ege’de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Peş peşe uyarı geldi 28 kent için sarı ve turuncu alarm

KADIKÖY’Ü KIRMIZI YOSUNLAR VURDU

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak olan fırtına için sarı kodla uyarıda bulunmuştu. Anadolu Yakası’nda etkisini gösteren lodos, Kadıköy Caddebostan sahilini yine kırmızı yosunlarla kapladı. Şiddetli dalgalarla birlikte sahile vuran kırmızı renkli yosunların sahildeki kayalıkları ve yürüyüş yolunu kapladığı görüldü.

AFAD, VATANDAŞLARI UYARDI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise vatandaşlara gönderdiği SMS ile uyarılarda bulundu. AFAD tarafından vatandaşların cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda; “Meteorolojiye göre bugün ve yarın fırtına beklenmektedir. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” ifadeleri yer aldı.

Peş peşe uyarı geldi 28 kent için sarı ve turuncu alarm

BOZCAADA VE GÖKÇEADA’YA TÜM FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş'den yapılan açıklamada, Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferlerinin fırtına nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

BUDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde:

"08.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), saat 09.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 09.30'daki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve saat 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya),11.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 12.15'teki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)"

Peş peşe uyarı geldi 28 kent için sarı ve turuncu alarm

 

VAPUR SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

İzmir'de, olumsuz hava şartları nedeniyle geçici süreyle iptal edilen arabalı vapur ve yolcu vapuru seferleri yeniden başladı. İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm Ticaret A.Ş'den (İZDENİZ), yapılan açıklamada "Tüm seferlerimiz saat 13:30’dan itibaren program dahilinde uygulanmaya devam edecektir" denildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.) 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı bulutlu 19

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 4

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 15

İşte turuncu ve sarı kodla uyarılan o iller...

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya