Gündem Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

13.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri’nin az sayıdaki kadın pilotlarından olan ve geçen yaz Başaran Holding bünyesinde çalışmaya başlayan Melike Kuvvet’in FETÖ’nün kumpas mağduru eski subaylardan olduğu ortaya çıktı

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

İran’da düşen iş jetinin kaptan pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin az sayıdaki kadın pilotlarından Melike Kuvvet’in (40), FETÖ’nün kumpas mağduru eski subaylardan olduğu ortaya çıktı. Pilotluğa, Hava Kuvvetleri’nde başlayan ve AS532 Cougar ve PUMA tipi helikopter pilotu olarak başarılı görevler yürüten Kuvvet, 2013 yılında FETÖ’cü hainlerin kumpasına uğradı. Merzifon’da bir asker arkadaşının çocuğunun doğum gününde şarkı söylerken videosu çekilip “Ahlaksız yaşantın var” denilen Kuvvet, o tarihte pek çok meslektaşı gibi FETÖ kumpasıyla TSK’dan ihraç edildi. Kuvvet’in, TSK’dan ihraç edildikten sonra zor günler geçirdiği, ev kirasını bile ödemekte güçlük yaşadığı, onu tanıyan en yakın arkadaşı tarafından gündeme getirildi. Emekli Kıdemli Başçavuş Murat Saluk, Kuvvet’in başından geçenleri Milliyet’e şöyle anlattı:

Haberin Devamı

'BİR BAŞINA KALDI'

“Melike’nin sesi çok güzeldi. Alçak FETÖ’cüler 10 dakikalık şarkı söyleme görüntüsünün sadece 9 saniyelik kısmını montajlayıp ‘Pavyonda şarkı söylüyorsun, ahlaksızlık yapıyorsun’ yaftası yapıştırdı. Soruşturmayı yürüten kişilerce hazırlanan bir ifadeyi Melike’ye zorla imzalatmak istediler. Melike imzalamadı ama 6 ay sonra kendi verdiği ifadesiyle ordudan atıldı. Kararın altında FETÖ’den tutuklu Akın Öztürk’ün imzası vardı.

“Melike, ihraç edildikten sonra Avcılar’da bin 500 lira kiraya bir ev tuttu. Babası yıllar önce rahmetli olmuş, annesi memleketleri Konya’da yaşıyordu. Bir üniversitede 3 bin 200 bin lira maaşla işe başladı. Başaran Holding’te işe girene kadar ev kirasını bile ödemekte güçlük yaşıyordu. Rahmetli, ordudan atıldıktan sonra 180 bin liralık tazminat faturası çıkartıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iş bulamadı. Melike’nin helikopter sertifikası vardı ancak ordudan atıldığı için kimse işe almak istemiyordu. En trajik olanı ise Çorlu’daki uçuş okuluna girmesiydi. Uçuş okulu sahiplerinin sonradan FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Tüm prosedürleri tamamlayıp, binbaşı rütbesiyle mesleğine dönmeye hazırlanan Melike, bu kez Çorlu’daki sivil FETÖ’cülerin mağduru oldu. Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak mağdur olduğu ortaya çıkınca, TSK’ya geri dönmesi kesinleşmiş gibiydi. Melike, Mayıs gibi yeniden Hava Kuvvetleri’ne jet pilotu olarak geri dönecekti. Başaran Holding’e ait jette pilotluk teklifi gelince çok sevinmişti. İyi bir maaş alacaktı. En büyük hayali savaş pilotu olmaktı ama olmadı. Hayatı bu kadar travma ve yokluk içinde geçen Melike’yi düşen uçak değil aslında FETÖ’cü hainler öldürdü.

Haberin Devamı

'BOĞAZ'DA YEMEK ISMARLAYACAKTI'

Hava Kuvvetleri’nde FETÖ mağduru isimlerden Melike Kaptan’ın arkadaşı Levent Ersan da Milliyet’e şunları söyledi:
“Rahmetli Melike kaptan ile üç gün önce telefonda konuşmuştuk. Mahkemeyi kazanmış Nisan, Mayıs gibi üniformasına kavuşmayı hayal ediyordu. Son konuşmamızda TSK’ya geri döndüğü takdirde Murat Saluk ile bana Boğaz’da yemek ısmarlayacağını söylemişti. Melike’nin hayatını FETÖ’cü hainler kararttı. Tabutuna Türk bayrağı örtülüp örtülmeyeceğini çok merak ediyorum.”

Haberin Devamı

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Sinem Akay: Mavi Jeans’in eski sahibi Çetin Akay’ın kızı Sinem Akay (27) ‘Casa di Denim’ adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu. İtalya’da moda eğitimi aldı.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Son paylaşımı ‘melek’ oldu

İran’da düşen özel uçakta kabin memuru olarak görev yapan Eda Uslu’nun sosyal medya hesabındaki son paylaşımı dikkat çekti. Uslu o paylaşımında ‘melek tablosu’ndaki kadının yerine fotomontajla kendi yüzünü koymuştu. Uslu’nun vefat haberini alan arkadaşları yorumlarında ‘Melek oldun gittin” ifadelerini kullandılar.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Beril Gebeş: Kaptan Pilot Gebeş yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken Ayjet Uçuş Okulu’nu bitirip lisansını aldı. THY’de Airbus A320 filosunda uçtu.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Aslı İzmirli: İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunu olan Aslı İzmirli, mücevher tasarımcısıydı. İzmia Jewelry adlı kendi şirketini kurmuştu. İzmirli’nin ‘Gia Jewels’ isimli bir markası bulunuyordu. Aslı İzmirli Kasım ayının sonunda nişanlanmıştı.

Haberin Devamı

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve dört aylık bir bebeği vardı. İnternette satış yapan Lilyandrarose şirketinin kurucusu.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Burcu Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde başladığı eğitimini, çift diploma programıyla Fashion İnstitute of Technology New York’ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile ‘Critic’s Award’ alan ilk Türk öğrenci oldu. Urfalı, 2015 yılında “Bug Uniform” adında kendi şirketini kurarak, kurumsal firmaların personellerine üniforma tasarımı ve üretimi yapmaktadır. Hamileydi.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

12 Mayıs’ta düğünü vardı

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gelirken İran’da düşen özel uçakta Bursalı işadamı Orhan Çoşkun’un kızı, mimar Zeynep Çoşkun (28) da yaşamını yitirdi. Çoşkun’un üç çocuğunun ortancası olan mimar Coşkun’un ölümü ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Bir süre önce Bursa’da iş adamı Arda Efe ile nişanlanan Zeynep Coşkun’un 12 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak düğün ile Mina Başaran’ın düğününden bir ay sonra evleneceği öğrenildi. Zeynep Coşkun’un cenazesinin Bursa’da toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Projelerinde kızının adı

Mina Başaran’ın babası Hüseyin Başaran, Fikirtepe’de inşa ettiği bir projeye kızının adını vermişti. Hüseyin Başaran ayrıca Antalya’daki firması CMB Yatçılık tarafından imal edilen ve ‘Dünyanın En İyi Dizayn’ ödülü de alan 23 milyon Euro’luk süperlüks yata da Mina adını vermişti. Yapımı 18 ayda tamamlanan ve dünyada ilk kez bir teknede balkon uygulaması yapılan 47 metrelik ultra lüks tekne, İngiliz bir işadamına satılmıştı.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Jasmin Baruh Siloni: Baguette Jewellery kurucularından Jasmin Baruh Siloni ise yaklaşık 2 yıl önce evlenmişti. Siloni’nin hamile olduğu söyleniyor.

Pilot Melike de FETÖ kumpasına uğramış

Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And (30) nişanlıydı. And, Saint Benoit Lisesi’ni bitirdi. Ardından New York Ackerman Institute’den mezun oldu ve Türkiye’de psikolog olarak çalışmaya başladı.