Gündem Pirelli’den ‘ruhani’ takvim

Pirelli’den ‘ruhani’ takvim

30.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın heyecanla beklediği Pirelli Takvimi, 2013 yılında hayranlarını şaşırtacak. Bu sene 40’ıncı yaşını kutlayacak takvimde önceki senelerin aksine çıplak modeller yer almıyor

Pirelli’den ‘ruhani’ takvim

Daha önce Karl Lagerfeld ve Mario Sorrenti gibi isimlerle çalışan takvim bu sene ‘National Geographic’ dergisi için çektiği ‘yeşil gözlü Afgan kız’ fotoğrafı ile tanınan Steve McCurry ile çalışıyor. Fransa’nın önde gelen dergilerinden Paris Match‘in deyimiyle “yaşlanan” Pirelli bu sene McCurry ile birlikte daha “ruhani” bir takvim hazırlıyor. Rio de Janiero’nun tarihi mekanlarında yapılan çekimlerde geçmiş senelerin aksine çıplak değil yarı giyinik modeller kullanıldı. MccCurry takvimde yer alacak modellerin daha önce bir sivil toplum kuruluşu, bir hayır kurumu ya da insani yardım projesinde çalışmış olmasına dikakt etti.
İnce elenip sık dokunarak bu sene takvime seçilen modeller arasında Elisa Sednaoui, Petra Nemcova, Isabeli Fontana, Liya Kebede, Kyleigh Kuhn ve Adriana Lima yer alıyor.
Ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie’ye de 2013 takviminde yer alması için teklif gitti ama ünlü oyuncu bu taklife yanıt vermedi. Çekimler sırasında modellerin “ruhunu” ön plana çıkartmaya çalıştığını söyleyen McCurry değişiklik kararını tek başına değil tüm ekiple aldıklarını anlattı.