Gündem Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi

Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi

31.01.2022 - 12:18 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te 2 Pitbul cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisi tamamlanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden öğle saatlerinde taburcu edildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık'ta, oturdukları sitenin bahçesinde, Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında başından yaralanan Asiye Ateş, kentteki ilk tedavisinin ardından Antalya'ya sevk edildi. Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 4 saat süren operasyon geçirdi. Asiye'nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Asiye, servise alındı. 14 Ocak'ta Asiye'ye kulağındaki hasar ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyon yapıldı. Asiye'nin kulağına ise 26 Ocak'ta işitme kaybına yönelik operasyon yapıldı.

Haberin Devamı

'ÇOK ŞÜKÜR, HER ŞEY YOLUNDA'

Asiye, tedavisinin 37'nci gününde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu edildi. Üniversite yönetimi tarafından hava yoluyla memleketi Gaziantep'e gönderilmek üzere uğurlanan Asiye Ateş, babası Hüseyin Ateş ve annesi Zeynep Ateş ile otomobile bindi. Hüseyin Ateş, "Çok şükür her şey yolunda. Çok iyiyiz. Kızımın durumu da iyi. Şimdi evimize gidiyoruz. İnşallah 1,5 ay sonra geleceğiz" dedi.

Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi

Asiye'nin yüzünde çift maske olduğu dikkati çekti. Asiye otomobilde annesinin kucağına oturarak beklerken kendisini görüntüleyen gazetecilere el salladı. Asiye ilgi karşısında sıkılarak "Yeter artık gidin" dedi. Asiye'nin bu tepkisi, ailesini ve yakınlarını güldürdü. Ateş ailesi, otomobille Antalya Havalimanı'na gitti.

Haberin Devamı

1,5 AY SONRA KONTROLE GELECEK

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, taburcu edilen Asiye Ateş'in durumu hakkında bilgi verdi. Rektör Özkan, “Asiye'nin ailesi yaklaşık 1 ay önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'nın destekleriyle başvurdu. 1 aylık mücadele sonrasında ailesiyle beraber Gaziantep'e geri gönderiyoruz. Ancak yaklaşık bir yıl kadar takip edeceğiz Asiye'yi, ara ara çeşitli ameliyatlar yapacağız. İlk yaptığımız ameliyatlar hayatta kalması, beynin zarar görmemesi adına kafatasını korumak için yapılan ameliyatlardı. Yine yüz siniri için tedavi uygulamıştık. Ancak bundan sonraki dönemde saçlı derisinin daha normale dönmesi için uğraşacağız. 1,5 ay kadar sonra tekrar kontrole gelecekler" dedi.

Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi

TAMAMLAYICI OPERASYONLAR PLANLANDI

Asiye Ateş'in sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yıldıray Çete de “Yüz ve baş bölgesindeki travmalar nedeniyle yaklaşık 1 ay önce hastanemizde takibe alınıp tedavisine başlanan Asiye Ateş'e bu süreç içerisinde doku eksiklikleri için doku nakilleri, sinir yaralanmaları için sinir onarımları ve kulak yaralanması için gerekli müdahaleler yapılmıştır. Erken dönem tedavisi tamamlanan hastamızın daha sonra diğer tamamlayıcı operasyonları planlanarak taburculuğu gerçekleştirilmiştir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yakınlarının aracıyla küçük Asiye ailesiyle havalimanına hareket etti.

DUYMADA, YEME VE İÇMEDE SORUN YOK

Asiye Ateş'in 37 gün sonra taburcu edilmesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, gerçekleştirilen operasyonları değerlendirdi. Güzel bir haber paylaştıklarını anlatan Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı'nın katkılarının büyük olduğunu söyledi. Asiye'nin yüz ve işitmeyle ilgili bir sorununun kalmadığını, ilerleyen dönemlerde estetik amaçlı birkaç operasyonun gerçekleşeceğini kaydeden Prof. Dr. Özlenen Özkan şöyle konuştu:

Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi

“Asiye'yi güzel uğurladık. Bize el salladı, daha mutluydu. Beynini, kafatasını korumak için sırtından doku nakli yapılmıştı. Enfeksiyon riski vardı ve takip edildi. Yüz sinirleri için bir ameliyat daha yapıldı. Başarılı geçti. Asiye'yi 1 ay sonra tekrar kontrol edeceğiz. Birkaç ameliyat daha bizi bekliyor. İnsanların mutlu olduğunu görmek bizi çok tatmin ediyor. 1 yılın sonunda daha iyi bir Asiye ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Amacımız daha estetik bir saç ve yüz elde etmektir. Kalıcı bir sıkıntısı yok işitmeyle ilgili. Duymada yeme ve içmede sorun yok. Yaraları da kapandı. Bundan sonraki süreç saçlı deri için."

Haberin Devamı

Operasyon sürecinde Asiye ile birbirlerine çok alıştıklarını da anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, ailenin moral açısından daha iyi olduğunu söyledi. Ev ve yeni bir iş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklerinin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özkan, Asiye'nin el sallayarak mutlu şekilde taburcu olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete de bir hastayı daha taburcu etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.