Gündem PKK’nın kalpazanı 7 adamıyla yakalandı

PKK’nın kalpazanı 7 adamıyla yakalandı

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, ilkokul öğretmeniyken 15 yıl önce görevden atılınca sahte para basımını meslek haline getiren Süleyman Aydın’ın, Bağcılar’da bir matbaa ev kurduğunu tespit etti. Aydın’ın matbaasını teknik ve fiziki izlemeye alan polis, geçen cuma günü adrese baskın düzenledi.

PKK’nın kalpazanı 7 adamıyla yakalandı

Ekipler, adreste buluna şebeke üyelerini kesimi yapılmış 20 liralık banknotlar halinde sahte 5 milyon 700 bin TL, 100 dolar halinde sahte 2 milyon Amerikan doları parayla yakalayıp gözaltına aldı. Sahte para imalatında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği operasyonda, gözaltına alınan şebeke üyelerinin verdiği bilgilerle elebaşı Süleyman Aydın da saklandığı adreste yakalandı. Ramazan ayı için bastıkları 5 milyon 700 bin lira sahte Türk Lirası ve 2 milyon sahte Amerikan Doları ile yakalanan şebekenin, gelirini terör örgütü PKK’ya aktardığı belirlendi.

Haberin Devamı

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin 8’i de tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis, 2007’de de Süleyman Aydın’ın Ümraniye’de kurduğu matbaaya yaptığı baskında 52 milyon lira tutarında sahte para ele geçirmişti. 18 adamıyla birlikte yakalanan Aydın’ın o operasyonda oğluyla kızı da gözaltına alınmıştı.

PKK’nın kalpazanı 7 adamıyla yakalandı