Gündem PKK’nın sözde İdil sorumlusu öldürüldü

PKK’nın sözde İdil sorumlusu öldürüldü

02.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar başarıyla sürüyor. İdil’de bir eve düzenlenen operasyonda, PKK’nın sözde İdil ilçe sorumlusu ‘Nurhak’ kod adlı Kamil Malgaz ile bir terörist öldürüldü

PKK’nın sözde İdil sorumlusu  öldürüldü

Şırnak’ın İdil ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Kuyulu köyünde bir eve düzenlenen operasyonda 2 PKK’lı terörist öldürüldü. Teröristlerden birinin sözde İdil ilçe sorumlusu “Nurhak” kod adlı Kamil Malgaz olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Kuyulu köyündeki bir evde PKK’lı teröristlerin bulunduğu bilgisi üzerine güvenlik güçleri verilen adrese operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına silahla ateş açarak karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin açtığı ilk ateşte hafif yaralanan 2 güvenlik görevlisi, İdil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

PKK’nın sözde İdil sorumlusu  öldürüldü

Operasyon sırasında kaçmış

Etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerin sözde İdil ilçe sorumlusu “Nurhak” kod adlı Kamil Malgaz ile “Hasan” kod adlı Fuat Kasbaş olduğu tespit edilirken, teröristlerin bir süre önce güvenlik güçleri tarafından İdil’de gerçekleştirilen “Şehit Özel Harekât Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu” sırasında ilçeden kaçtığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şırnak kent merkezinde devam eden operasyonlarda ise önceki gün 5 PKK’lı terörist öldürüldü. Böylece kentte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 486 oldu. Operasyonda bir kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 526 fişek, 6 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, ikişer telsiz ve gaz maskesi ile birer jeneratör ve akü ele geçirildi. 2 teröristin teslim olduğu bölgede 26 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar imha edilen patlayıcı sayısı bin 463’e ulaştı.

Cephanelik ve revir bulundu

Yeni Mahalle’de teröristlerin cephanelik ve revir olarak kullandığı eve ulaşıldı. Teröristlerin bölgeyi operasyon timlerinden savunmak için çok sayıda eve geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdıkları, evlerin duvarlarını delikler açtıkları belirlendi. Bulunan çok sayıda el yapımı patlayıcı, tüp ve el bombaları imha edilirken ele geçirilen örgütsel doküman ve silahlar incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Köprü altında patlayıcı

Şırnak’taki Resor Köprüsü altına ise PKK’lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan 6 mutfak tüpü içine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı, 50 kilogram 2 torba içerisinde patlayıcı madde ile 8 pil ve 100 metre kablo tespit edilerek imha edildi.

Şırnak Valiliği tarafından planlanan yardım faaliyetleri çerçevesinde güvenlik kuvvetleri aracılığı ile 30 Mayıs’ta Bahçelievler ve Şehrinuh mahallelerinde yaşayan ailelere kuru erzak, çocuk maması ve çocuk bezi dağıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

160 kg patlayıcılı düzenek

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Konak Mahallesi’nde bir adreste yapılan aramada, toprağa gömülü yaklaşık 160 kilogram patlayıcı ile güçlendirilmiş 2 mutfak tüpünün yer aldığı düzenek tespit edildi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de, güvenlik güçlerince yapılan çalışmada Süleyman Şah Türbesi’nin yakınındaki sınır hattında 20 kilo TNT ile fitil ve uzaktan kumanda ele geçirildi.

ABD malı antitank roketi

PKK’nın sözde İdil sorumlusu  öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonlar ile arama tarama faaliyetleri sürüyor. Nusaybin’deki operasyonda ABD yapımı bir adet antitank (AT-4) roketi ve bir jenaratör ele geçirildi. PKK’nın bu rokete, ABD’nin destek verdiği Suriye’deki terör örgütü PYD kanalıyla sahip olmuş olabileceği kuşkusu oluştu.

Yazarlar