Gündem PKK’ya ve DAEŞ’e binlerce dolar!

PKK’ya ve DAEŞ’e binlerce dolar!

22.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da cep telefonu satışı yapılan işyeri üzerinden terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK için Suriye’ye günlük 10-20 bin dolar civarında para transferi yapıldığına yönelik soruşturma kapsamında Suriye uyruklu iki şüpheli tutuklandı.

PKK’ya ve DAEŞ’e binlerce dolar

Soruşturma kapsamında, para transferleriyle ilgili bilgilerin WhatsApp üzerinden paylaşıldığı, ilgili kişilerin Suriye’deki belirtilen adreslerden parayı teslim aldığı belirlendi. Şüphelilerle irtibatlı olduğu belirlenen ve Ankara’da ikamet ettiği belirlenen ABD’li J.A.T. ile ilgili net bilgilerin edinilememesi üzerine savcılıkça Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bildirim yapıldı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca DAEŞ şüphelisi T.E’ye yönelik soruşturma doğrultusunda terör örgütlerine kentten kuryeler aracılığıyla para transferi yapıldığına ilişkin bilgilere ulaşıldı.
J.A.T’nin zanlılardan biriyle yaptığı telefon görüşmesinde “Yeriniz nerede” diye bilgi istemesi de teknik takibe takıldı. ABD’li ile ilgili herhangi arama ve tutuklama tedbirinin şu an için alınmadığı, şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünülen 10 zanlının yakalanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi. l DHA

Haberin Devamı