Gündem PKK'dan "Lice'de yangın" yalanı

PKK'dan "Lice'de yangın" yalanı

27.06.2016 - 14:45 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Lice kırsalında düzenlenen operasyonun 5. gününde, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu kaynaklarına önemli darbe indirildi. 5 gün içinde yaklaşık 10 milyon kök hint keneviri yakılarak imha edildi. PKK'nın bunun üzerine sosyal medyada, Antalya Kumluca'daki yangın fotoğraflarını kullanarak "Lice'de yangın" yalanı ile Avrupa kamuoyunu etkilemeye yöneldiği tespit edildi.

PKKdan Licede yangın yalanı

Lice kırsalında terör örgütü PKK'nın varlığına son vermek ve hint keneviri tarlalarını sökmek için perşembe günü başlatılan operasyon sürüyor. Kolordu seviyesinde yapılan operasyon ile PKK'nın özellikle uyuşturucu kaynaklarına darbe indirildi. 5 gün içinde 2 bin 366 kilogram esrar ele geçirildi. 9 milyon 846 bin 408 kök hint keneviri ise yakılarak imha edildi.

Haberin Devamı

Güvenlik ve istihbarat birimleri, bunun üzerine örgütün sosyal medya üzerinden karşı algı yönetimi çerçevesinde propagandaya başladığını tespit etti. PKK'nın ABD ve Avrupa kamuoyunda uyuşturucu ticareti yaptığının gündeme gelmemesi için özellikle yalana dayalı etkili bir propagandaya yöneldiği değerlendiriliyor.

Antalya Kumluca'daki yangının fotoğrafları kullanılarak, "Lice'de yangın çıkartıldığı" mesajı verilmeye çalışıldığı belirtildi. Twitter’da açılan hashtagler (#LicedeYananİnsanlıktır,#LiceyeSesVer, #LİCEDEDOĞAKATLİAMIVAR, #LicedeYangınVar) üzerinden yangın fotoğraflarını paylaştıkları anlaşıldı.